Epilog tragedije: Identifikovano tijelo Emiliana Sale!
(Foto: EPA) Britanske vlasti će pokušati što prije predati tijelo porodici Emiliana Sale kako bi se mogla organizovati njegova sahrana

Počivaj u miru, Emiliano...

Epilog tragedije: Identifikovano tijelo Emiliana Sale! · Udarna vijest

Iako je zvanična potraga prekinuta nekoliko dana nakon što je avion u kojem se nalazio Emiliano Sala nestao iznad Engleskog kanala, prijatelji i porodica su nastavili tragati za nesretnim pilotom i fudbalerom.

Čitava potraga se ponovo pokrenula nakon što su na obalama Francuske pronađeni jastuci za sjedišta iz nestalog aviona, a ubrzo je na dnu mora locirana i olupina letjelice.

Ubrzo nakon vijesti o otkrivanja olupine aviona u kojem je Sala putovao ka Cardiffu, pojavile su se informacije da se u istoj moglo vidjeti i jedno tijelo.

Jučer je, tada još uvijek neidentivikovano, tijelo izvučeno iz mora, a sada su, više od dvije sedmice nakon nestanka Emiliana Sale i pilota, stigle nove informacije.

Tijelo je identifikovano 36 sati nakon izvlačenja iz vode, a tragedija koja se desila 21. januara sada je dobila epilog. Riječ je o tijelu Emiliana Sale, utvrdile su britanske vlasti, a prenio BBC.

Podsjetimo, Emiliano Sala je ove zime postao najskuplje pojačanje Cardiffa u historiji. Nakon potpisivanja ugovora se vratio u Nantes kako bi se pozdravio sa svojim doskorašnjim saigračima i stručnim štabom, a 21. januara se ponovo zaputio ka Cardiffu. Međutim, avion koji u kojem se nalazio 28-godišnji Argentinac je pao u more.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako se navodi, britanske vlasti će pokušati što prije predati ostatke porodici nastradalog fudbalera kako bi se mogla oragnizovati njegova sahrana.

Inače, za pilotom aviona Davidom Ibbotsonom se još uvijek traga.

Top Komentari

rajvosa46
Velika tuga. Pocivaj u miru. Nadam se da nece stati potraga i za pilotom i on je jednako vazan.
20 0
vanja8
Pocivaj u miru Emiliano...
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi