Erdogan unio nemir: Ozil i Gundogan razgovarali s predsjednikom Njemačke

Sve zbog nekoliko fotografija

Erdogan unio nemir: Ozil i Gundogan razgovarali s predsjednikom Njemačke

E. Čaušević

Reprezentativci Njemačke, Mesut Ozil i Ilkay Gundogan, našli su se u centru pažnje nakon što se na Twitteru pojavila fotografija s predsjednikom Turske, Recepom Tayyipom Erdoganom.

Fotografija koja je zasmetala njemačkoj javnosti pojavila se na zvaničnom Twitter profilu političke strane predsjednika Erdogana. Odmah nakon toga oglasili su se i Fudbalskog saveza Njemačke koji su poručili svojim reprezentativcima da ne smiju dopustiti da ih neko koristi u političkim kampanjama, te su im jasno dali do znanja da im je zasmetala ova fotografija.

Ozil i Gundogan s predsjednikom Turske su se družili u Londonu prošle sedmice, a dali su mu i prigodne poklone, odnosne dresove svojih klubova Arsenala i Manchester Cityja. U Njemačkoj nisu željeli ništa da prepuste slučaju i jučer su se Ozil i Gundogan sastali s predsjednikom ove države.

Naime, fudbaleri selekcije Njemačke održali su sastanak s predsjednikom Frankom-Walterom Steinmaerom u cilju spuštanja tenzija nakon sporne forografije s Erdoganom. Na sastanku je insistirao predsjednik Njemačke, a navodno su Gundogan i Ozil objasnili zašto su bili u posjeti predsjedniku Turske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi