Eric Cantona želi da bude selektor Engleske

Pokrenuo referendum na društvenim mrežama

Eric Cantona želi da bude selektor Engleske

Endin Čaušević

Reprezentacija Engleske ponovo je ostala bez selektora nakon što je Sam Allardyce sinoć podnio ostavku.

Nakon skandala oko transfera FA je zatražio od Allardycea da uruči ostavku što se na kraju i desilo. Nakon toga saopšteno je da FA traži novog selektora, te da on ne mora biti Englez. Prvi koji se javio na ovaj konkurs je legendarni Eric Cantona.

Kao i uvijek, on je to uradio u svom stilu. U svojoj emisiji na Eurosportu odlučio je napisati i zakletvu kako bi ga izabrali za novog selektora Engleske.

"Fudbalski savez Engleske već traži novog selektora i rekli su da ne mora biti Englez. Čuo sam njih poziv i danas ću se kandidirati, a ovo je moja zakletva:

"Ja, Eric Cantona, potencijalni selektor Engleske obećavam da nikad neću izgubiti od malog otoka čiji je pomoćnik zubar, a golman filmski režiser.

Ja, Eric Cantona, budući selektor Engleske, molit ću se bogovima fudbala da skinu prokletstvo s golmana reprezentacije. 

Ja, Eric Cantona, pitat ću Kane da ne izvodi najvažnije slobodne udarca, nego da čeka ispred gola s glavom, pogotovo ako će loptu poslati na mjesec. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ja, selektor Engleske, sam prava osoba za taj posao. Rođen sam 1966. godine, godine kad je Engleska osvojila jedino Svjetsko prvenstvo u historiji. Nikad neću kritizirati Rooneya, jedino ako ode u drugi klub. 

Ja, selektor Engleske, odreči ću se nadimka 'Kralj Erik" i promijenit cu ga u "'Šef Eric' Sad ću početi i referendum, ako me želite koristiti hastagh #CantoYes, a ako ne #CantoNO", rekao je Cantona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti