Eric Djemba-Djemba govorio o 'strašnom' saigraču u Manchesteru: "Bojao sam ga se..."

Govorio o vremenu provedenom u Manchesteru

Eric Djemba-Djemba govorio o 'strašnom' saigraču u Manchesteru: "Bojao sam ga se..."

Edmir Škorić

Eric Djemba-Djemba otkrio je da se bojao Roya Keanea tokom svog boravka u Manchester Unitedu.

Djemba-Djemba je govorio o svom periodu u Manchesteru i prisjetio se "čudnog" veznjaka koji se, kako je priznao, nikada nije smijao.

Keane je bio kapiten Uniteda od 1997. do 2005. godine, a danas ipak radi kao TV analitičar. Ostat će upamećen po svojom agresivnom stilu i ozbiljnošću dok se nalazio na terenu, a ne samo da su ga se plašili protivnici, već i njegovi saigrači.

"Roy Keane se nikada nije smijao jer je opasan momak. On je vrhunski čovjek; on je vrhunski tip, ali se jednostavno nije smijao. Samo bi vas pogledao. Njemu je bilo važno samo šta možeš napraviti na terenu", rekao je Djemba-Djemba, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Malo sam se bojao jer je on bio kapiten, a ja sam imao 21 godinu. Nije to ništa neobično, ali jednostavno imali ste određenu vrstu straha pored takve osobe. Mada, u suštini, bio je jako fin čovjek i davao je svima savjete. Ako neko ne bi igrao dobro, on bi se odmah 'aktivirao' i očitao bi svakom lekciju. Bio je vrhunski tip, meni je bio jako impresivan, bez obzira što sam ga se bojao kada sam došao u Manchester".

Eric Djemba-Djemba bio je u Manchester Unitedu manje od dvije godine prije nego što je prodan u Aston Villu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi