Arsenal misli ozbiljno: Arteta želi fudbalera Barcelone u svom timu

Menadžer tima s Emirata

Arsenal misli ozbiljno: Arteta želi fudbalera Barcelone u svom timu

Eldar Ganibegović

Arsenal igra za sada sjajnu sezonu. Menadžer Mikel Arteta najavio je ranije da će rado dovesti neke nove igrače ako mogu poboljšati tim, a sada se konkretno govori i o imenima.

Nakon 17 odigranih utakmica Arsenal se nalazi na čelu Premier lige s 44 boda, pet više od Manchester Cityja koji brani titulu.

Ostalo je da se odigra još više od pola sezone, pa je sada još uvijek teško očekivati titulu, prvu nakon 2004. godine no ne i nemoguće.

Ono što je realno sanjati navijačima Arsenala jeste povratak u Ligu prvaka, kao i o pojačanju ekipe.

Ne tako davno menadžer Arsenala Mikel Arteta jasno je kazao da je voljan da pojača svoju momčad, jer nema širinu kao naprimjer Manchester City.

Kako prenose mediji na Otoku, Arteta je zatražio od čelnika Arsenala da mu dovedu aktuelnog fudbalera Barcelone, Erica Garciju.

Oglasi

Katalonski Sport piše kako bi se moglo raditi ili o otkupu ili o posudbi, te bi se tako ovaj igrač ponovo vratio u Englesku.

Španski reprezentativac je na ljeto stigao na Camp Nou, bez ugovora, nakon što je posljednjih petgodina bio u Manchester Cityju. Pep Guardiola je htio da zadrži mladog defanzivca, ali je zbog nedostatka prilike za igru otišao.

Međutim, plan Erica Garcije nije imao sretan kraj, barem do sada, jer njegov razvoj u Barcloni nije bio na očekivanom nivou. Međutim, čini se da odlazak za njega ove zime nije opcija, prema određenim informacijama u španskoj štampi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U ovom trenutku, Arsenal ima četiri opcije za poziciju centralnog beka: Gabriela Magalhaesa, Bena Whitea, Williama Salibu i Roba Holdinga.

Ove sezone je Garcia nastupio 14 puta za Barcelonu, koja je, kao i Arsenal, prvoplasirana u svojoj ligi i gdje god da nastavi karijeru do kraja sezone će se boriti za titulu. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
OVI ZELE SVE, a na kraju ZADOVOLJE SE IGRANJEM U LIGI EUROPE..GDJE JE AR567AL, tu je SMIJEH..
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi