Erić potvrdio: Dolazim u Želju, zdrava konkurencija je put do uspjeha

"To je najveći klub s najboljim navijačima"

Erić potvrdio: Dolazim u Želju, zdrava konkurencija je put do uspjeha

Iako je tek spuštena zavjesa za minulu sezonu, u FK Željezničar već počinju sklapati igračku križaljku za narednu sezonu.

Kako bi Plavi s Grbavice ponovo bili konkurentni u borbi za trofeje, tokom ljeta će sigurno pretrpjeti određene promjene u igračkom kadru, a jedno od novih imena u svlačionici će, gotovo pa sigurno, biti 24-godišnji golman Filip Erić.

Erić je sjajnim izvedbama na golu Zvijezde 09 'zapao za oko' brojnim klubovima iz naše zemlje, no u cijeloj priči kao najkonkretniji pokazao se Željezničar, gdje će najvjerovatnije naslijediti Irfana Fejzića kojem je po završetku sezone istekao ugovor.

"Iza sebe imam odličnu sezonu i zaista mislim da je došlo vrijeme da okrenem novi list, odnosno napravim iskorak u karijeri", kaže Erić za SportSport.ba, pritom ne skrivajući da će Željezničar biti sljedeća stanica u njegovoj karijeri.

"Prelazak u Željezničar je veliki izazov za mene, ali i pravi potez, jer se radi o najvećem klubu u BiH sa najboljim navijačima. Pokazivali su to tokom čitave sezone i pored svih uspona i padova."

Izboriti 'jedinicu' neće biti nimalo lako, svjestan toga je i on sam.

"Željezničar je veliki klub i kao takav podrazumijeva se da ima dobre golmane, ali ja se uvijek vodim time da je zdrava konkurencija put do uspjeha i da uvijek treba da bude tako", istakao je Erić koji je pored Zvijezde 09 u karijeri branio još za Slobodu, Drinu, te u Srbiji za Rad, Voždovac i Šumadiju.

Gol Zvijezde 09 je branio na 29 ligaških mečeva te je u devet navrata uspio sačuvati svoju mrežu, što je svakako podatak za pohvalu.

Podsjetimo, prozivka Željezničara na kojoj bi se trebalo pojaviti još nekoliko novih imena zakazana je za 15. juni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Avayan
HAHAHAHAHAH.... Joj im "pojačanja"...Ovaj krelac je primio od Sarajeva 8,9 komada u prošloj sezoni. Hahahahahahahaah.... Da nastavimo trpat i u sljedećoj sezoni kod plave kone....
18 2
Disha
SarajevskaHunta,..Registrovani.Isti lik dva nicka.Bivsi KongrateUK. Cuvajte se lika Manijaci,..Misimovicev analni planinar.
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi