Da je Šeško imao sreće sada bi "gorilo" sve u Sloveniji - Ovako Danci "slave" bod!
FOTO: EPA

Remi sa po jednim postignutim golom

Da je Šeško imao sreće sada bi "gorilo" sve u Sloveniji - Ovako Danci "slave" bod!

Esmer Oštraković

Veoma uzbudljivu i jako zanimljivu utakmicu odigrale su reprezentacije Slovenije i Danske u okviru 1. kola Evropskog prvenstva grupe C.

Teško je bilo reći da je neko favorit na ovoj utakmici, ali sportska javnost je nekako prednost davala Dancima.

Na prvu priliku se čekalo do 16. minute kada je Šeško primio prekrasan pas i šutirao je sa velike udaljenosti. Svi su loptu vidjeli u golu, ali je ona prozujala malo pred lijeve stative.

Samo minut kasnije Danci dolaze do prednosti. Jonas Wind je namjestio loptu koj je Eriksen pospremio iza leđa nemoćnog Oblaka.

Nakon toga praktično zatišje sve do 43. minute kada je Eriksen primio loptu u kaznenom prostoru, ali ovaj put je šutirao visoko preko gola.

Oglasi

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Šporar u 52. minuti. Probao je pospremiti loptu u mrežu, ali je na kraju završio na travi i tražio je penal.

Sudija je sve provjerio sa kolegama u VAR sobi, ali na kraju je donesena odluka da nema elemenata za najstrožiju kaznu, te je igra nastavljena.

Rasmus Hojlund je u 65. minuti primio loptu i krenuo sam pred golmana, ali je Oblak uspio sjajno odreagovati i odbraniti pokušaj napadača Manchester Uniteda.

Dvije minute kasnije Adam Gnezda Čerin je sjajno skočio nakon jednog centaršuta i šutirao je glavom, ali lopta ide malo pored desne stative.

Ponovo je u 75. minuti probao Šporar koji je ispratio centaršut, ali ni on nije imao sreće, te je lopta otišla malo pored gola.

Oglasi

Minut kasnije sjajna šansa za Benjamina Šeška. Šutirao je sa ruba kaznenog prostora, ali je pogodio stativu, ali je dosuđen korner.

Upravo iz tog kornera se lopta odbija do Erika Janže koji postiže gol za poravnanje rezultata.

Dvije minute kasnije umalo preokret u režiji Slovenaca. Šporar je šutirao, ali lopta pogađa vanjski dio mreže.

Rezutat se do kraja utakmice nije mijenjao, te je utakmica završena remijem.

Evropsko prvenstvo, 1. kolo - Grupa C

Slovenija - Danska 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi