U Sloveniji ne mogu da vjeruju šta je Josip Iličić radio na posljednji slobodni dan pred Euro

Takve se stvari ne mogu zanemariti

U Sloveniji ne mogu da vjeruju šta je Josip Iličić radio na posljednji slobodni dan pred Euro

Edmir Škorić

U petak će početki Evropsko prvenstvo u fudbalu, a reprezentaciju Slovenije prva utakmica čeka u nedjelju 16. juna.

Slovenci će igrati u grupi C zajedno s Engleskom, Danskom i Srbijom. Prva je na programu utakmica s Dancima 16. juna od 18 sati na MPH Areni u Stuttgartu, gdje će sasvim sigurno imati dosta svojih navijača.

Ekspedicija Slovenije u utorak putuje prema Njemačkoj i bit će smještena u svom kampu u Wuppertalu. Posljednji slobodan dan prije polaska u Njemačku Slovenci su imali u nedjelju.

“Uvijek kažem da slobodan dan može biti važniji od nekog dodatnog treninga. Opet se vraćamo na mentalnu pripremu, na to da glava bude na pravom mjestu. Vjerujem da to svi znamo iskoristiti na svoj način i da će dečki ovaj dan iskoristiti za opuštanje i uživanje u društvu svojih najdražih. Od ponedjeljka ćemo opet biti zajedno i nadam se da ovo naše druženje neće trajati samo do 26. juna, nego i dulje”, objasnio je nakon subotnjeg okršaja s Bugarskom slovenski kapiten Jan Oblak.

I dok su se mnogi slovenski reprezentativci odlučili na porodično uživanje i nedjeljni odmor sa najdražima, Josip Iličić, najiskusniji od svih, posjetio je mlade fudbalere Brinja Grosuplje.

Oglasi

"Da doista pripada najvećim slovenskim fudbalerima, ne samo po svom znanju i fudbalskim uspjesima, nego i srcem, slovenski reprezentativac Josip Iličić - Jojo ponovo je pokazao jer je na posljednji slobodan dan prije Eura posjetio mlade fudbalere FK Brinje Grosuplje.

Mladi fudbaleri pažljivo su slušali njegove riječi. Upravo njegov sportski put može im biti uzor i dokaz što se voljom, upornošću i radom može postići", napisali su na službenim stranicama grosupeljskog kluba.

Josip Iličić je našao vremena i za ove mlade momke

Mladim fudbalskim nadama ovaj posjet jedne od najvećih slovenačkih zvijezda bit će nezaboravan i mogao bi im pomoći da se još više daju i naprave uspješne karijere.

Svaki od njih sanja da ima upola dobru karijeru kao trenutni fudbaler Maribora, koji će sa 36 godina igrati na još jednom velikom takmičenju, a igrao je godinama u Seriji A za Palermo, Fiorentinu i Atalantu.

Imao je ne tako davno psihičkih problema, govorilo se da je njegova karijera gotova, ali se 2022. godine vratio u bivši klub Maribor i pokazao da nije za staro gvožđe. Reprezentativac je Slovenije od 2010. godine i do danas je upisao 81 nastup i dao 17 golova.

Sada se nada da će sa Slovencima za početak proći prvi krug, a s obzirom na to kakve rivale ima, to neće biti nimalo lako. 

Top Komentari

SactownCali
Ovo vijest hehehehe naslov uzasan
0 0
ljoze_ono_na
Nevjerojatno, vaistinu nevjerojatno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi