Tako to radi Erik ten Hag: Neka se zvijezde Uniteda spreme za ono što se desilo Onani
Foto - EPA

Novi menadžer Crvenih đavola ima čvrstu ruku

Tako to radi Erik ten Hag: Neka se zvijezde Uniteda spreme za ono što se desilo Onani

M. Šljivak

Erik ten Hag postat će novi menadžer Manchester Uniteda, a do kraja sezone u ekipi Ajaxa imat će jako dobru šansu da ponovo postane šampion Nizozemske.

Ten Hag je jučer najavio kako u Manchesteru neće imati milosti prema velikim zvijezdama. Poruka je jasna.

"Neću popuštati niti mijenjati svoju viziju. Zvijezdama ću dati zadatke i ko ih ne ispuni to će raspraviti sa mnom. Bez obzira o kome je riječ", poručio je Ten Hag.

A da s njim nema šale 52-godišnji trener je potvrdio na primjeru dugogodišnjeg prvog golmana Ajaxa Andrea Onane. Njega je Ten Hag prije kraja sezone poslao na odmor.

Onana se nakon suspenzije zbog dopinga vratio na gol Kopljanika. Dobio je šansu da ponovo stane među stative, ali odnosi s klubom i publikom nisu isti. Zato ga je trener poslao na godišnji odmor i njegova karijera u Ajaxu je završena.

Kamerunac će od naredne sezone braniti gol Intera. On je u januaru potpisao ugovor s aktuelnim prvacima Italije i Onana nakon osam godina odlazi iz Amsterdama.

Sigurno da nije očekivao da će otići na ovakav način, ali Ten Hag je odlučio da mu on više nije potreban i ne želi da trpi njegove brojne hirove koje ima u posljednje vrijeme.

Onana je za prvi tim Ajaxa debitvao 2016. godine, a ukupno je nastupio u 214 utakmica u proteklih šest godina.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

S druge strane Erik ten Hag će pred sobom imati veoma težak zadatak da United vrati na stare staze slave, što nije uspjelo brojnim menadžerima nakon odlaska Sir Alexa Fergusona 2013. godine.

Imat će na raspolaganju ogroman budžet da sklopi ekipu po svojoj želi, a navodna cifra je 200 miliona funti.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Ten Hag lako se za****vati protiv tima Don Hag, Ado 19145
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi