Poniženje kao rupa bez dna! Ten Hag kaznio igrače Manchester United na najbolniji način

Nakon bruke protiv Liverpoola

Poniženje kao rupa bez dna! Ten Hag kaznio igrače Manchester United na najbolniji način

A. Čaušević

Dva dana u nizu skupo plaćeni igrači Manchester Uniteda trpe poniženja. Prvo su pretpili u nedjelju na terenu od Liverpool, a drugo od vlastitog trenera Erika ten Haga.

Nakon osvajanja Carabao Cupa te izbacivanja Barcleone u Europa ligi činilo se da se Manchester United vraća na veliku scenu, međutim na Anfieldu je stiglo bolno prizemljene.

Liverpool je sa nevjerovatnih 7:0 obrukao Crvene đavole za sva vremena te im očitao lekciju da će morati još mnogo raditi da stignu nivo na kojem žele biti.

Dan nakon utakmice Ten Hag je okupio svoje igrače te ih odlučio poniziti tako što su sjedili u tišini i slušali igrače Liverpoola kako slave golove.

Nizozemac je poslije tog poniženja igračima iskoristio da slavlje i radost igrača te navijača Redsa pretvore u motivaciju kako više nikada ne bi odigrali sramotno kao što je bilo na Anfieldu.

Nekoliko igrača Uniteda se crvenilo od stida, a poniženje su između ostalih morali trpiti i višestruki osvajači Lige prvaka, poput Raphalea Varanea i Casemira.

Oglasi

Ten Hag je također poručio igračima da budu sretni što su se uopšte u Manchester vratili u timskom autobusu te da se nisu morali vraćati s ljutitim navijačima.

Nekim igračima je jasno poručeno ukoliko budu nedisciplinovani i pokažu manjak zalaganja kao protiv Liverpoola da će biti prekomandovani u rezervni tim.

Za United je ovo bio najteži poraz još od 1931. godine, ali sreća u ne sreći je da se nije previše odrazio na stanje na tabeli pošto Crveni đavoli i dalje drže mjesta koja vode u Ligu prvaka naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Možete izgubiti utakmicu, ali ne možete na ovakav način. To nije Manchester United. Ovo se ne smije događati i pričat ćemo o tome. Vidio sam 11 igrača koji su izgubili glavu. Malo je reći da sam razočaran", kazao je nizozemski trener za medije nakon historijskog debakla.

Inače, United se do kraja sezone ima priliku boriti za još dva trofeja, odnosno Europa ligu i FA Cup, pošto se trka za prvaka Engleske svela na dva imena - Arsenal i Manchester City.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi