Dogovor još nije zvaničan, ali Manchester United završava sitnice s novim menadžerom
Foto - EPA

Erik ten Hag dolazi na Old Trafford

Dogovor još nije zvaničan, ali Manchester United završava sitnice s novim menadžerom

Midhat Šljivak

Manchester United će od naredne sezone imati novog menadžera, a to će po svemu sudeći biti nizozemski stručnjak Erik ten Hag.

Prema informacijama koje danas stižu iz Engleske, Crveni đavoli s Old Trafforda završavaju dogovor s 52-godišnjim stručnjakom koji će očigledno postati novi menadžer velikana s Old Trafforda.

Dogovor još uvijek nije potpuno kompletiran. Ipak, pregovori dobro napreduju, a s Ten Hagom se razgovara o saradnicima, budžetu i ostalim bitnim stvarima za klub u narednom periodu.

Također, Ralf Rangnick je kao budući savjetnik u klubu dao zeleno svjetlo za dolazak nizozemskog stručnjaka na Teatars snova i očigledno je da će ovaj trener povesti United u narednu sezonu.

Ajax će u slučaju da Ten Hag ode iz kluba na kraju sezone inkasirati dva miliona eura odštete, a iskusni trener je nedavno hvalio United.

"Manchester United je veliki klub sa sjajnim navijačima, ali mogu se samo ponavljati. Fokusiran sam samo na Ajax. Već imamo planove za novu sezonu, ali ako u nekom trenutku odlučim da napravim novi iskorak u karijeri, nadam se da će to ljudi razumjeti", rekao je Ten Hag, ali je ipak dao određene tragove da bi mogao otići na Teatar snova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne želim ništa odbaciti. U fudbalu se stalno dešavaju promjene. Normalno je da se pregovara s drugim klubovima jer se u ovom poslu svi poznajemo", rekao je Ten Hag.

Sjajni trener je u karijeri vodio Go Ahead Eaglese, drugi tim minhenskog Bayerna i Utrecht. U Ajaxu je od 2017. godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1621626775
Ako uprava bude odlucivala ko mora igrat i ko ce se kupit dzaba 5 trenera da dovedu, moraju covjeku dat vremena i pustit ga da sam sklopi ekipu po svojoj zelji inace slijedi repriza svih proslih menadzera od odlaska Fergusona. Naravno ako dodje ovaj trener.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti