Molili su ga da odustane od fudbala i da je tada poslušao oca danas bi Ten Hag bio multimilioner

Prepustio sve svojoj braći

Molili su ga da odustane od fudbala i da je tada poslušao oca danas bi Ten Hag bio multimilioner

Endin Čaušević

Erik ten Hag je u potpunosti preporodio Manchester United nakon što je pred početak ove sezone napustio Ajax i preuzeo kormilo Crvenih đavola. Ten Hag je među najplaćenijim trenerima u Engleskoj, ali su otkrivene nevjerovatne informacije da bi on danas sigurno bio multimilioner da se nije odlučio za fudbal.

Ovaj 53-godišnji stručnjak je bio zaljubljenik u fudbal još od malih nogu, a svoju profesionalnu karijeru počeo je još davne 1989. godine kada je debitovao za Twente. Kao fudbaler igrao je još za De Graafschap, Waalwijk i Utrecht, a igračku karijeru završio je 2002. godine u Twenteu.

Ten Hag se odmah nakon toga okrenuo trenerskom poslu i prve korake napravio je također u Twenteu.

No, potpuni angažman Ten Hag je doživio kada je krajem 2017. godine preuzeo Ajax s kojim je ostvario sjajne rezultate. Na klupi kluba iz Amsterdama proveo je čak pet sezone i napravio odlične rezultate zbog čega je skrenuo na sebe pažnju mnogih evropskih klubova.

Međutim, na kraju se odlučio za Manchester United jer je znao da je to najveći izazov koji može dobiti. Iako sezona na Old Traffordu nije počela kako se očekivalo bilo je jasno da je potrebno vremena da stvari dođu na svoje.

I to se ubrzo i desilo. United prethodnih mjeseci igra zaista fantastično i oduševljava rezultatima, a mnogi su puni usta hvale na račun Ten Haga koji je u potpunosti preporodio Manchester United svojim dolaskom.

Oglasi

Ten Hag je sigurno među najplaćenijim trenerima u Engleskoj i što se tiče finansija uopšte se ne mora više brinuti. Međutim, nevjerovatno je da bi Ten Hag danas sigurno bio multimilioner da se nije odlučio za fudbalsku karijeru.

BBC piše da je Ten Hag za razliku od svoje braće Michaela i Rica od početka htio da se bavi fudbalom, dok su se oni više zanimali za prodaju nekretnina i firmu koju je vodio njihov otac Hennie.

Nakon što je Hennie 2007. godine odlučio da ide u penziju kompaniju su preuzeli Michel i Rico i nastavili su uspješno da vode posao kao i njihov otac, a Ten Hag nije htio da se petlja u to i odustao je od svog dijela i posvetio se trenerskoj karijeri.

   Ten Hagov otac Hennie sa sinovima Michelom i Ricom ispred njihove kompanije za nekretnine.

No, da je u kojem slučaju izabrao opciju da s braćom vodi firmu što se tiče finansijskog dijela sigurno se ne bi kajao. Naime, Michel i Rico su danas multimilioneri jer im posao ide itekako dobro, te su od oca naslijedili ogroman novac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Michel je preuzeo lidersku poziciju u firmi, ali Rico mu je desna ruka. Ten Hagov otac nadao se da će i Erik krenuti njegovim stopama i preuzeti funkciju u porodičnoj formi, ali se to nije desilo jer nije odustajao od svog sna i uspjeha u fudbalu.

Njemu je fudbal bio jedina stvar kojom se u životu htio baviti i nije odustajao od svog sna. Danas je sigurno među najboljim trenerima u Evropi i zarađuje odličan novac. Pokazao je da mu novac nije toliko bitan kada se odrekao dijela u firmi i sve je prepustio svojoj braći.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
A inače sad živi od humanitarne...
2 0
BosnaH
I sada je on Multimillioner,Sam svoj gazda+ Radi Ono Sto voli
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi