Xavi ponizio zvijezdu Uniteda jer mu nije znao ime: "Ma onaj momak iz Portugala..."

To će za njega biti samo dodatni motiv sutra

Xavi ponizio zvijezdu Uniteda jer mu nije znao ime: "Ma onaj momak iz Portugala..."

Endin Čaušević

Manchester United i Barcelona sutra na Old Traffordu igraju revanš utakmicu šesnaestine finala Evropske lige, a danas su oba tima održala press konferencije. U centru pažnje našao se Xavi Hernandez jer ga mnogi kritikuju i smatraju da je ponizio jednu od zvijezda Crvenih đavola.

Barcelona i Manchester United prošlog četvrtka odigrali su fantastičnu utakmicu na Camp Nou koja je završena rezultatom 2:2, te je sigurno da nas i sutra na Teatru snova očekuje pravi spektakl.

Oba kluba održala su danas press konferencije pred sutrašnji meč, a u centru pažnje našao se Xavi Hernandez zbog jedne rečenice koju je rekao ne sluteći kakve kritike će dobiti.

Xavi je na početku hvalio Erika ten Haga i poručio da je jasno da United igra znatno drugačije i bolje otkako je nizozemski stručnjak stigao na klupu ovog kluba.

"Morao je da napravi ekipu i daje sve od sebe da sve funkcioniše što bolje može. Izvlači iz svakog igrača ono najbolje i to dovoljno govori o kakvom treneru se radi. Taktički je veoma dobar i dobro vodi stvari u svlačionici što je neophodno da jedan tim funkcioniše", rekao je Xavi.

Nakon toga Xavi se ponovo osvrnuo na to da su mnogi igrači znatno bolje proigrali otkako je Ten Hag tu, te je počeo nabrajati neke od njih, ali svima je za uho zapao dio kada se očito nije mogao sjetiti imena jednog od glavnih igrača Uniteda.

Oglasi

To je Bruno Fernandes koji je inače i lider ekipe s Old Trafforda, a navijači Uniteda su bijesni jer smatraju da je Xavi namjerno na taj način ponizio njihovog veznjaka.

"Kažem da Ten Hag izvlači najbolje iz svakog igrača. Eto pogledajte samo Rashforda, Sancha ili onog momka iz Portugala. Pogledajte i kako Fred igra, razlika se vidi drastično na svakom od njih, a to dovodi do toga da ekipa igra znatno bolje", dodao je trener Barcelone.

Navijači Uniteda odmah su nakon toga počeli komentarisati izjavu Xavija za Brunu Fernandesa, te su sigurni da će to biti samo dodatna motivacija sutra za Portugalca.

[twitter]https://twitter.com/therealagaba/status/1628361512552202240[/twitter]

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Fernandes ove sezone igra u odličnoj formi jer je u dosadašnjem dijelu upisao 36 nastupa u svim takmičenjima, te je zabio sedam golova i dodao devet asistencija.

Podsjećamo, utakmica između Manchester Uniteda i Barcelone igra se sutra od 21 sat na Old Traffordu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Robijasi_It
nezna sta priča seljak
0 2
Krivaja Zavidovići
Gluposti! Svakome od nas "stane mozak", zaboravi se, ništa nenormalno. Greška je što nije sebi skicirao i ispisao imena igrača koje je mislio pomenuti. Kad misliš da ćeš "iz glave", često se dešavaju greške...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi