Eriksen je predvodnik Danske
Foto: Christian Eriksen (Danska) slavi gol protiv Republike Irske (EPA)

Sjajna statistika fudbalera Tottenhama

Eriksen je predvodnik Danske

Iako mnogi smatraju da je recept za dobre rezultate reprezentacije Danske i plasman na Mundijal timska igra, statistika jednog čovjeka to veoma lako može demantovati. 

Riječ je o vezisti Tottenhama Christianu Eriksenu, a kada pogledate njegovu statistiku u dresu nacionalnog tima, bit će vam jasno da se ipak bez jednog čovjeka igra Danaca ne može ni zamisliti. 

Iako u svom Tottenhamu nije previše efikasan (na 15 mečeva postigao četiri gola), Eriksen sve nadoknađuje u dresu reprezentacije. 

On i saigrači plasirali su se sinoć na Svjetsko prvenstvo nakon što su porazili u gostima Republiku Irsku sa čak 5:1. Podsjetimo, rezultat u prvom meču bio je 0:0. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Zanimljivo, Eriksen je na sinoćnjem susretu postigao čak tri gola za Dance i bio je igrač meča. Kada pogledamo njegovu statistiku na posljednjih 15 mečeva i vidimo da je postigao isto toliko golova za reprezentaciju, jasno je da on za Dansku znači zaista mnogo. Osim toga, bio je strijelac na sedam od posljednjih osam mečeva Danske, a u cjelokupnim kvalifikacijama postigao je čak 11 golova. 

Naravno, Eriksen će biti glavna uzdanica Danske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a ako bude igrao kao sinoć protiv Republike Irske, Danci će svima biti težak rival.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi