Eriksen na izlaznim vratima Tottenhama, ali ostat će u Premier ligi

United ga želi

Eriksen na izlaznim vratima Tottenhama, ali ostat će u Premier ligi

Edmir Škorić

Sve je izvjesniji odlazak Christiana Eriksena iz Tottenhama.

Danski reprezentativac ne igra tako bitnu ulogu u timu kao ranijih sezona, posebno sada kada je ekipu preuzeo Jose Mourinho. Sve je nezadovoljniji veznjak, a to znači samo jedno - Danac odlazi iz Londona.

S obzirom da nije produžio ugovor sa Spursima, njegov odlazak je neizbježan, a Tottenham će svakako željeti da ga proda kako ne bi ostao praznih ruku.

U utrci za Eriksenovim potpisom su Real Madrid, Juventus i Manchester United, koji će pokušati već u januaru da završi transfer, pa će ponuditi znatnu svotu novca koja bi natjerala šefove Tottenhama da se odreknu Eriksenovih usluga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, da bi se sve to ostvarilo, United mora prethodno da proda Paula Pogbu, za kojeg ionako postoje ponude, a prije svih ga želi madridski Real.

Ukoliko bi se transfer i ostvario, Tottenham bi s ekonomskog aspekta bio zadovoljan, Jose Mourinho bi dobio mogućnost da kupi novog kreativca, a s druge strane Eriksen bi dobio novi motiv i pravu priliku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi