Eriksen: Nisam želio da pobjegnem

Ostao u Interu i borio se do kraja

Eriksen: Nisam želio da pobjegnem

Edmir Škorić

Danski reprezentativac Christian Eriksen je kazao kako je uvijek bio spreman da se bori za mjesto u timu Intera.

Eriksena su otpisali nekoliko mjeseci nakon što je iz Tottenhama prešao u Inter. Antonio Conte ga baš nije obožavao, no playmaker se u međuvremenu razigrao i postao bitan dio ekipe koja je sve bliže osvajanju Scudetta.

"Ovo je bila najteža i najzahtjevnija sezona u mojoj karijeri. Bilo je u stilu, toplo-hladno, ali sada imam osjećaj da sam se oporavio i prilagodio. Ne zato što sam želio da pobegnem, jer sam stvarno želio da se borim za mjesto. To sam uvijek činio. Bio sam siguran ako dobijem priliku da ću je iskoristiti", izjavio je Eriksen.

Ove sezone je imao svega osam startova i ukupno je na terenu proveo 700 minuta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prekretnica za njega na Giuseppe Meazzi bio je gol iz slobodnjaka protiv Milana u meču Kupa.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti