Lautaro fantastičnim golom srušio Torino, Parma šokirala Romu

Inter lagano korača ka Scudettu

Lautaro fantastičnim golom srušio Torino, Parma šokirala Romu

E. Čaušević

Fudbaleri Parme danas su na svom terenu porazili Romu sa 2:0 u meču 27. kola Serije A, dok je lider Inter u posljednjim minutama došao do pobjede u gostima protiv Torina sa 2:1.

Parma je odlično otvorila današnji meč protiv Rome i povela već u devetoj minuti kada je Man asistirao za Mihailu koji koristi konfuziju odbrane Vučice i pogađa za 1:0.

Roma je nakon toga preuzela incijativu na sredini terena i zaprijetila u nekoliko navrata preko Džeke i Pedra, ali se rezultat nije mijenjao.

Gosti su do izjednačenja moli u 52. minuti kada je Džeko asistirao za El Shaarawyja koji šutira pored gola. Kazna za ovaj promašaj došla je samo dvije minute kasnije.

Pelle je sjajno istrčao kontru i u kaznenom prostoru oborio ga je Ibanez, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Hernani koji je lagano pogodio za 2:0 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Roma je ostala petoj poziciji i ima 50 bodova, dok je Parma pretposljednja sa 19 osvojenih bodova. Bh. reprezentativac Edin Džeko na terenu je proveo svih 90 minuta.

Oglasi

Sjajan meč gledali smo i u Torinu gdje je Inter u posljednjim minutama uspio da dođe do pobjede od 2:1. Torino je čuvao svoju mrežu sat vremena, a onda je u 61. minuti Inter poveo sa 1:0.

Lautaro je izborio penal, a gol za vodstvo gostiju postigao je Romelu Lukaku. No, radost igrača Intera nije predugo trajala.

Naime, domaći su uspjeli da izjednače na 1:1 samo devet minuta kasnije kada je Sanabria iskoristio konfuziju domaćih nakon kornera i savladao je Handanovića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada su svi očekivali da će Inter osvojiti samo bod danas gosti su ponovo poveli. Sjajan gol glavom u 85. minuti sa nekih desetak metara postigao je Lautaro Martinez koji je tako donio velika tri boda lideru Interu.

Inter je prvi na tabeli sa 65 bodova, dok je Torino na 18. mjestu sa 20 bodova. Amer Gojak šansu je dobio tek u samom finišu utakmice.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marco_Materazzi
Grande Inter!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije