Eriksen u nadoknadi za slavlje Tottenhama, golijada u Watfordu
Spursi su se mučili s ekipom Burnleyja i kada se činilo da će ostati bez dva boda, Eriksen je zabio za slavlje

Premier liga

Eriksen u nadoknadi za slavlje Tottenhama, golijada u Watfordu

Edmir Škorić

U mečevima 17. kola engleske Premier lige dosta uzbuđenja, posebno u Londonu.

Tottenham se bori za plasman u Ligu prvaka i s pravom se može reći da je danas razočarao, no nekako je na kraju uspio da osvoji vrijedna tri boda protiv Burnleyja.

Gosti su se do 91. minute dobro držali, ali je Christian Eriksen zabio na asistenciju Harryja Kanea, pa su domaći proslavili bitnu pobjedu i sada su Spursi sigurni na trećem mjestu s 39 bodova.

Najefikasnije je bilo u Watfordu gdje je domaćin s 3:2 savladao Cardiff. Bilo je 3:0 za domaći tim, no na kraju su Velšani umalo uspjeli da dođu do boda.

Crystal Palace je ostvario vrijednu pobjedu protiv Leicestera (1:0), a istim je rezultatom Newcastle slavio u Huddersfieldu. Dva gola viđena su u duelu Wolverhamptona i Bournemoutha našeg Asmira Begovića i tu je domaćin slavio s 2:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi