Eriksson je od Mihajlovića napravio strašnog igrača: "Dugo sam ga molio da ide u odbranu"

Legendarni trener otkrio

Eriksson je od Mihajlovića napravio strašnog igrača: "Dugo sam ga molio da ide u odbranu"

Endin Čaušević

Lazio ove sezone ima šansu da konačno nakon 20 godina čekanja osvoji titulu prvaka Italije.

Lazio je prvak Italije bio 2000. godine kada ih je s klupe vodio legendarni stručnjak Sven-Goran Eriksson. Titula se odlučila u zadnjem kolu kada je Juventus izgubio u gostima od Perugije, a na kraju je titula otišla u ruke igrača Lazija.

Eriksson se prisjetio vremena kada je vodio Lazio, te zanimljive priče sa Sinišom Mihajlovićem. Tada je Mihajlović stigao u Lazio iz Sampdorije za 17 miliona eura, te je postao jedan od najvažnijih igrača rimskog kluba.

Mihajlović je počeo igrati u defanzivi što je bilo iznenađenje za sve, ali ispostavilo se da mu ta pozicija itekako odgovara. No, Eriksson je poručio da mu je bilo izuzetno teško nagovoriti Mihajlovića da zaigra u odbrani.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Imao sam Mihajlovića u Sampdoriji i poveo sam ga sa sobom u Lazio. Bio je lijevo krilo, ali uvijek sam mu govorio da je odbrana bolja za njega. On je odbijao igrati u odbrani i uvijek je htio biti u napadu. No, nakon nekog vremena sam ga nagovorio da pokuša igrati u defanzivi i više nikada nije ni pomislio da ide u napad. Postao je jedan od najboljih na svojoj poziciji, a o njegovom šutu lijevom nogom ne treba puno trošiti riječi", rekao je Eriksson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti