Eriksson o sukobu sa Alexom Fergusonom: Derao se na slušalicu i rekao da će me ubiti!

Još uvijek pamti sukob prije Mundijala u Njemačkoj

Eriksson o sukobu sa Alexom Fergusonom: Derao se na slušalicu i rekao da će me ubiti!

S. Mlaćo

Bivši selektor Engleske Sven Goran Eriksson ispričao je zanimljiv detalj iz svoje bogate karijere.

Naime, Eriksson se prisjetio 'duela' sa legendarnim Alexom Fergussonom 2006. godine.

Šveđanin je tada rekao da pod svaku cijenu želio na Mundijal u Njemačku povesti Waynea Rooneya, koji se tek oporavio od povrede. Ferguson je bio u strahu da bi sjajni napadač tada Uniteda mogao obnoviti povredu i odlučio je da telefonski kontaktira švedskog stručnjaka.

"Nazvao me u sedam ujutro. Bio je ljut, rekao je samo 'kako si', te počeo galamiti. Mislio sam da će me ubiti. Čak je i rekao 'gotov si, ubit ću te,", ispričao je tadašnji selektor Engleske.

Iako ima respekt prema Fergusonu dao mu jasan odgovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Rekao sam mu 'od*ebi čovječe, šta je sa tobom?'. On je nastavio da galami, a ja sam mu rekao da Rooney sigurno ide sa reprezentacijom".

Engleska se nije proslavila na Mundijalu u Njemačkoj, a Eriksson je po povratku kući i smijenjen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi