Barcelona dobila nevjerovatne ponude: "Spremni smo vam pomoći da dovedete Haalanda"
Foto - EPA

Žele investirati u transfer

Barcelona dobila nevjerovatne ponude: "Spremni smo vam pomoći da dovedete Haalanda"

M. Šljivak

Ekipa Barcelone ima ozbiljne finansijske probleme i klub u budućnosti ne može raditi ogromne transfere.

To je sasvim sigurno veliki problem za katalonskog velikana, čiji su dugovi premašili milijardu i po eura.

Rukovodstvo kluba na čelu sa predsjednikom Joanom Laportom čini sve kako bi se dugovi smanjili, ali usprkos tome Barca ne raspolaže ogromnim sredstvima za pojačanja.

Imali su u Barceloni želju da dovedu norveškog napadača Erlinga Haalanda u klub, ali finansijski izdaci za transfer su ogromni i nemogući za Katalonce.

Međutim, pojavila se mogućnost da Haaland ipak završi na Camp Nou. List Sport tvrdi kako u određeni investicioni fondovi Barceloni spremni pomoći da angažuje Haalanda.

Oni su spremni investirati u ovaj transfer uz naravno određene novčane naknade od strane kluba u budućnosti.

Klub koji bude želio angažovati norveškog napadača morat će izdvojiti 75 miliona eura odštete Borussiji, ali i ogromne cifre za igrača i menadžere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, Haaland traži nevjerovatnu platu od 50 miliona eura po sezoni, dok agent Mino Raiola za sebe traži 40 miliona eura.

Investicija u Haalanda je zaista ogromna i vidjet ćemo hoće li Barcelona prihvatiti ponude fondova kako bi dobili čudesnog Norvežanina.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

noper
vi ociti ne kontate da menadzer plati ogracu bubam 15 miliona da mu bude menadzer i onda na ovaj nacin sebi profit napravi
0 9
Dasler
Raiola igrače šiša ko ovce.. uzmima najmanje 30% od vrijednosti transfera.. sad počeo pola pola :D
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi