Velikan zbog dva miliona eura ostao bez Haalanda: "Sad je nemoguća misija da zaigra ovdje"
Foto - EPA

Marotta otkrio

Velikan zbog dva miliona eura ostao bez Haalanda: "Sad je nemoguća misija da zaigra ovdje"

M. Šljivak

Erling Haaland trenutno je jedan od najboljih fudbalera svijeta.

Sjajni Norvežanin eksplodirao je u dresu RB Salzburga na početku sezone 2019/2020, a zatim je za 'samo' 20 miliona eura otišao u Borussiju Dortmund, gdje je nastavio nemilosrdno tresti protivničke mreže,

Haaland je prije dolaska u Salzburg igrao za norveškog velikana Molde. Mnogi veliki timovi su se raspitivali za njegove usluge, a Juventus je bio najbliži da ga dovede u svoje redove.

Međutim, tadašnji direktor kluba Beppe Marotta smatrao je kako je dva miliona eura za jednog tinejdžera previše.

Danas izvršni direktor velikog Juventusovog rivala Intera za tim itekako žali.

Oglasi

"Jedna od mojih najvećih grešaka je Haaland. Imao sam šansu da ga dovedem u Juventus iz Moldea za dva miliona eura. Bilo je jako blizu", rekao je Marotta i dodao je:

"Sada je nemoguće da Haalanda vidimo u Seriji A. Nema šanse da ga italijanski klubovi dovedu narednog ljeta", smatra Marotta.

Haalandova odštetna klauzula za naredno ljeto je 70 miliona eura, ali će zainteresovani klubovi morati da ulože mnogo više novca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Norveški fudbaler navodno traži platu od 50 miliona eura godišnje, dok ogromnu cifru za svoje usluge želi i agent Mino Raiola. Ona iznosi čak 40 miliona eura.

Haaland se najviše povezuje sa PSG-om, Manchester Cityjem i Real Madridom i vidjet ćemo gdje će na kraju čudesni fudbaler završiti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi