Lijepo je postići hat-trick, ali on je uspio postići hat-trick hat-trickova!
Postigao je devet golova na jednoj utakmici i nagovijestio veliku karijeru.

Bio je to nagovještaj nečega velikog

Lijepo je postići hat-trick, ali on je uspio postići hat-trick hat-trickova!

Eldar Ganibegović

U prošlosti smo se nagledali dosta mladih igrača koji su obećavali, ali nikada nisu ispunili očekivanja. Jedan momak nagovijestio je sjajnu karijeru s devet pogodaka u jednoj utakmici i za sada definitivno, za razliku od pomenutih, opravdava očekivanja.

Među aktivnim igračima današnjice imamo dosta nevjerovatnih golgetera. Prije svih tu su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, a zatim Robert Lewandowski, Edin Džeko, Karim Benzema, Zlatan Ibrahimović, Luis Suarez i drugi.

Svi oni već polako ulaze u pozne godine, neki su već i ušli (Zlatan Ibrahimović), no za svoje nasljednike ne trebaju da brinu, s obzirom na to da imamo priliku pratiti sjajne razvoje nekih fudbalera.

Prije svih, tu se misli na Kyliana Mbappea i Erlinga Haalanda koji bi trebali obilježiti jednu eru, baš kao što su to uradili Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, iako je teško očekivati da budu baš kao oni.

Haaland, 22-godišnji norveški stroj za golove, pojavio se kao čudo od djeteta u Salzburgu, a onda je bio udarna igla Borussije Dortmund. Ljetos je prešao u Manchester City i već porušio brojne rekorde.

Ove sezone je na 18 utakmica za Građane postigao 23 gola i dodao tri asistencije. U prosjeku daje gol na svakih 60 minuta što je nevjerovatno.

Sjetimo se kako je Haaland zapravo najavio nevjerovatnu karijeru. On je 2019. godine učestvovao s Norveškom na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina i tamo napravio nevjerovatan "boom".

Norveška se u grupi C sastala s Hondurasom. U nevjerovatnoj utakmici su slavili rezultatom 12:0, a Erling Haaland je postigao čak devet pogodaka.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U rasponu od sedme do 90. minute Erling je postigao hat-trick hat-trickova. Tada ga je svijet upoznao, vrtio se po svim medijima, a danas je jedan od najboljih napadača svijeta u seniorskoj kategoriji.

Za pet dana počinje Svjetsko prvenstvo u Kataru, no njega tamo nećemo gledati jer se Norveška nije plasirala. Pored Mohameda Salaha, on je vjerovatno i najveća zvijezda čija se reprezentacija nije kvalifikovala na završni turnir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi