Tim koji ledi krv u žilama: Niko od njih neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu
Neki se nisu kvalifikovali, neki nisu pozvani, a neki su povrijeđeni.

Zvijezde koje neće igrati u Kataru

Tim koji ledi krv u žilama: Niko od njih neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu

E. Ganibegović

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za šest dana. Na Mundijalu ćemo gledati mnoge velike zvijezde, ali mnoge i nećemo, a najbolji tim od njih izgleda brutalno.

Krenimo redom. Najbolji golman koji neće biti na Svjetskom prvenstvu je Španac David de Gea. Čovjek je to koji nije našao svoje mjesto niti na širem spisku Luisa Enriquea.

Selektor Španije nije pozvao niti Sergija Ramosa iz PSG-a, a na pitanje o tome samo je rekao da ne želi pričati o nepozvanim igračima.

Na iznenađenje mnogih, u reprezentaciji Engleske svoje mjesto nije našao Tomori, pored naprimjer, Harryja Maguirea. 

Još jedan defanzivac koji se nije našao na spisku selektora svoje reprezentacije je i Mats Hummels koji je 2014. godine podigao trofej prvaka svijeta.

Vezni red započet ćemo još jednom zvijezdom koja nije našla svoje mjesto na spisku Španije, a u pitanju je Liverpoolov Thiago.

Oglasi

Zatim slijede dva povrijeđena Francuza koji neće imati priliku da brane titulu osvojenu u Rusiji. U pitanju su Kante, koji je već dugo znao da neće biti spreman, te Pogba koji se nadao do posljednjeg momenta.

Zbog povrede će prvenstvo propustiti još jedan član Liverpoola, Jota, inače reprezentativac Portugala. Njegov klupski kolega Mohamed Salah također neće nastupiti u Kataru iz razloga što se njegov Egipat tamo nije plasirao.

Četvrti igrač iz Liverpoola koji je velika zvijezda, a neće nastupiti na Mundijalu je Roberto Firmino kojeg Tite nije pozvao.

Za kraj, naravno, Erling Haaland. Norveški stroj za golove bi definitivno bio prava atrakcija na Mundijalu, no njegova se reprezentacija nije tamo plasirala.

Najboljih 11 koji neće igrati Svjetsko prvenstvo: De Gea (Španija); Ramos (Španija), Tomori (Engleska), Hummels (Njemačka); Thiago (Španija), Kante (Francuska), Pogba (Francuska), Jota (Portugal), Salah (Egipat); Firmino (Brazil), Haaland (Norveška). 

Top Komentari

King_Kenny
...formacija 3-3-4,svi u napad jedan je Hase.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi