Ne, nije šala: Engleski osmoligaš poslao zvaničnu ponudu Manchester Cityju za Erlinga Haalanda!

Čekaju odgovor Pepa Guardiole

Ne, nije šala: Engleski osmoligaš poslao zvaničnu ponudu Manchester Cityju za Erlinga Haalanda!

Esmer Oštraković

Dok cijela Engleska čeka rasplet oko intervjua koji je dao Cristiano Ronaldo, mali klub iz nižeg ranga nogometa pokušava da napravi historijski transfer. Naime, klub koji igra Sjevernu Premier ligu ili tačnije osmi rang takmičenja u Engleskoj, poslao je ponudu za Haalanda.

Radi se o ekipi Ashton Uniteda, koja je poslala zvaničnu ponudu da Haaland narednih mjesec dana dođe na posudbu u njihov klub.

Naravno, narednih mjesec dana na rasporedu je Svjetsko prvenstvo koje se igra u Kataru, a Haaland tamo neće nastupiti jer Norveška nije izborila svoje mjesto na Mundijalu.

On će tako većim dijelom narednih mjesec dana biti oslobođen treniranja sa Manchester Cityjem, ali je stigla iznenađujuća ponuda za njega.

Uprava Ashton Uniteda, osjetila je priliku da pokuša dovesti najveće pojačanje u historiji kluba, pa makar to bila i posudba od jednog mjeseca.

Oglasi

Oni su tako poslali zvaničnu ponudu Manchester Cityju za posudbu Erlinga Haalanda u trajanju od mjesec dana.

O sveku je govorio u trener Ashton Uniteda, Michael Clegg.

"To jednostavno ima smisla. Manchester City ne igra, a mi ćemo pomoći Haalandu da ostane u formi. Jednostavno to je bolje nego da igra golf narednih mjesec dana", rekao je Clegg, te je dodao:

"Mislim da bi bio veliko pojačanje za nas i da bi se dobro uklopio sa igračima koje imamo", završio je trener Ashton Uniteda, Michael Clegg.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljivo je da je Haaland u osamnaest utakmica u dresu Manchester Cityja postigao 23 gola, a Ashton United je u 19 odigranih utakmica postigao isto toliko golova.

Nakon što su poslali zvaničnu ponudu za Haalanda u Ashton Unitedu sada čekaju odgovor Manchester Cityja, te se nadaju da će on biti pozitivan za njih.

Top Komentari

user1647539682
Da mu neko noge polomi pa bude skuplja pita nego tepsija
2 0
user1647539682
Da mu neko noge polomi pa bude skuplja pita nego tepsija
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi