Otkrio trenutno najveću tajnu u svijetu fudbala: Koliko košta Erling Haaland?

Njemački menadžer sve objasnio

Otkrio trenutno najveću tajnu u svijetu fudbala: Koliko košta Erling Haaland?

E. Čaušević

Erling Haaland će narednog ljeta gotovo sigurno biti glavna zvijezda prelaznog roka.

Haaland već nekoliko sezona igra u fantastičnoj formi i jasno je da će ga Borussia Dortmund teško zadržati na kraju ove sezone.

Norvežanin će narednog ljeta imati aktivnu klauzulu da ga klub može kupiti za 80 miliona eura što je također odlična zarada za Dortmund s obzirom da su ga kupili za 20 miliona eura prije dvije godine.

Međutim, njemački menadžer Volker Struth koji inače zastupa Tonija Kroosa i Timu Wernera objasnio je da to nije potpuna cifra i da će Haaland koštati mnogo više od 80 miliona eura za klub koji ga uspije dovesti.

"Haalandov transfer će sigurno biti narednog ljeta, ali klub koji ga želi dovesti uz tu odštetu će morati platiti još provizije agentu i platu za ugovor koji će recimo biti na pet godina. Sve to će koštati između 250 i 300 miliona eura. To je cifra koliko Haaland trenutno vrijedi", rekao je Struth.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je dodao da sumnja da će Haaland završiti na kraju u Bayernu jer minhenski klub neće sigurno potrošiti toliko novca na jednog igrača.

"Čak i da Bayern ima taj novac oni neće ni pokušati da dovedu Haalanda. U Njemačkoj bi izazvali veliko ogorčenje da jednom igraču daju godišnju platu od 50 miliona eura".

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin123
Jest Haaland poskupio k'o ulje i brasno.
4 0
MaDaj
Ma idi u pm, ko to računa buduću platu u cijenu transfera ? Niko ne piše da messi košta 123,000,000 preko 3 godine nego svi govore da je došao “bezplatno”
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi