Zvijer je iako "jede kao medvjed": Predstavljamo vam dijetu Erlinga Haalanda

Norveška zvijezda

Zvijer je iako "jede kao medvjed": Predstavljamo vam dijetu Erlinga Haalanda

Eldar Ganibegović

Erling Haaland za kratko je vrijeme od anonimusa stigao do jednog od najboljih igrača svijeta.

Upoznali smo ga prvo kada je u mlađim uzrastima zabio čak devet golova Hondurasu na Svjetskom prvenstvu, nakon toga zasjao je sa Salzburgom u Ligi prvaka, a uslijedio je i transfer u Borussiju Dortmund.

Iz Dortmunda će na ljeto put Manchestera i to na Etihad. Važnu ulogu u usponu njegove karijere itekako je imala teretana i način prehrane.

Norvežanin impresionira svojim fizičkim kvalitetama i pazi da ima stalan napredak s ove tačke gledišta, pa jede šest obroka dnevno i za jedan dan unese oko 4000 kalorija.

Proizvodi koje Erling Haaland najčešće konzumira su tjestenina, piletina i riba, uz sirovo povrće. No, u svim obrocima Norvežanina uvijek nedostaje soli i ulja koje njegov lični kuhar ne koristi u kuhanju, piše The Sun.

Spisak proizvoda koje Erling Haaland nikada ne konzumira uključuje smrznutu hranu i slatke napitke.

Što se tiče prehrane, Erling Haaland kao uzora ima Cristiana Ronalda, što je njegov otac priznao u intervjuu 2019. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Joshua King, njegov saigrač iz norveške reprezentacije, također je govorio o prehrani Erlinga Haalanda u prošlosti jednostavno kazavši da jede kao medvjed.

Nekih dana tijekom praznika Erling Haaland donekle odustaje od dijeta i jede vrstu pizze, "pizza kebab", kao i piletinu i patku u slatko-kiselom umaku, iz svog omiljenog kineskog restorana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti