Igrači Football Managera 2023 slali prijave zbog Haalandove statistike, mislili su da je 'bug'

U igrici kao i u stvarnosti - zvijer

Igrači Football Managera 2023 slali prijave zbog Haalandove statistike, mislili su da je 'bug'

Edmir Škorić

Nema nikakve sumnje da će najveća zvijezda popularne fudbalske simulacije biti upravo Erling Haaland.

Norveški napadač je već godinama miljenik ljubitelja Football Managera, jer je slovio za velikog talenta i gol mašinu dok je još igrao u Norveškoj i dok nije bio poznat kao danas, a da ne govorimo o njegovim nastupima u Salzburgu ili Borussiji Dortmund.

No, posebno visoke ocjene ima na FM 23, što i ne čudi ako se uzme u obzir šta ovaj čudesni napadač radi otkako je došao u Manchester City ovog ljeta.

Stoga su mnogi fanovi i strastveni igrači Football Managera uvjereni da se radi o "greškama" kada su isprobavali novu inačicu slavne igrice u kojoj izaberete tim, dobijete budžet za transfere i vodite ga kao u stvarnom životu, stvarajući historiju određenog kluba.

22-godišnji Haaland je prema prvim impresijama nestvarno dobar u igri. Haaland je toliko dobar da već "uzrokuje bugove" na FM-u, koji je u petak pustio svoju beta verziju za one koji su se pretplatili.

Oglasi

Jedan od onih koji su stigli da odigraju sezonu sa Manchester Cityjem i Haalandom je na društvenim mrežama napisao da je bio u šoku zbog broja golova od strane Norvežanina. U jednom trenutku je na displeju pisalo: "Haaland postiže svoj 60. gol".

Jedan korisnik je na Twitteru postavio screenshot pobjede Cityja od 11:1 nad Blackburnom uz čak devet golova Haalanda.

[twitter]https://twitter.com/openplaysport/status/1581223468518940672[/twitter]

Direktor studija Sports Interactiva, tima koji stoji iza Football Managera, Miles Jacobson je kazao da "Haaland prouzrokuje greške, ali on to radi i u stvarnom životu".

City posjeduje licencu u novom FM-u, a Haalanda će praktično biti nemoguće kupiti zbog visine odštete, ali i plate koju rijetki mogu da mu isplate, možda jedino onaj ko na igri bude upravljao PSG-om ili sačeka određeni broj sezona da stekne ogroman budžet, a i dočeka Cityjevu zasićenost Haalandom.

No, s obzirom na to da u igri kao iz šale zabije 60+ golova, teško da će ga tek tako pustiti, pa je preporuka mnogima koji žele da koriste Haalanda, da jednostavno na početku igre izaberu Manchester City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jacobson je otkrio da je Haaland zabio 55 golova u 37 utakmica u svojoj drugoj sezoni igranja s njim, što nije daleko od broja koji bi mogao postići ako zadrži svoju ludu golgetersku formu u Premier ligi. Trenutno je na 15 pogodaka, a igra se tek 12. kolo. Podsjećanja radi, 23 gola imao je najbolji strijelac prošle sezone, na 38 utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti