Gol-mašini je trebalo tri minute u novoj sezoni!

Haaland odmah zabio

Gol-mašini je trebalo tri minute u novoj sezoni!

Midhat Šljivak

Erling Haaland je na fenomenalan način otvorio novu sezonu u Premier ligi. Već nakon tri minute nove sezone pogodio je za 1:0 u meču s Burnleyjem.

Samo tri minute bile su potrebne Erlingu Haalandu da postigne prvi gol sezone. Iskoristio je norveški napadač ubačaj Rodrija i majstorski je postigao gol za 1:0.

Imao je sjajnu reakciju na ubačaj. Golman Burnleyja nije imao nikakve šanse i morao je nakon tri minute po loptu u mrežu.

Prošlu sezonu Haaland je okončao s 52 pogotka u 54 utakmice, a kako je krenuo u ovoj, ovaj rekord je ugrožen.

Život je mnogo lakši s ovakvom platom - Erling Haaland je apsolutni rekorder

Erling Haaland (22) uvjerljivo je najplaćeniji igrač engleske Premier lige i apsolutno niko mu nije ni blizu po sedmičnim primanjima u Manchester Cityju. Bogati katarski šeici mu sedmično isplaćuju 865.000 funti.

Oglasi

Erling Haaland je u prvoj sezoni u Manchester Cityju pokazao kakav je igrač. Norvežanin je nemilosrdno tresao protivničke mreže i bio je bitan faktor u osvajanju trostruke krune.

City je prošle godine pobijedio konkurenciju za dovođenje Erlinga Haalanda. Real Madrid i Barcelona bili su u igri, no ponudu Građana niko nije uspio nadmašiti.

Nije nikakvo čudo što je tako kada se zna koliko novca 22-godišnji napadač zarađuje. Njemu niko ravan nije po zaradi koja iznosi nestvarnih 865.000 funti na sedmičnom nivou.

Kada se ova cifra pomnoži s 52 sedmice u godini, on u jednoj kalendarskoj godini od Cityja na račun dobije 45 miliona funti i to ga svrstava među najplaćenije igrače na svijetu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, zbog činjenice da Saudijska Arabije plaća nenormalne cifre igračima koji dolaze u njihovu ligu, Haaland neće biti u samom vrhu po platama, pa će u narednoj godini najplaćeniji biti Karim Benzema i Cristiano Ronaldo s platom od 200 miliona eura po sezoni.

Ipak, Haaland je uz Kyliana Mbappea i Neymara je najplaćeniji na Starom kontinentu i uvjerljivo je ispred svih u Engleskoj, gdje mu niko ravan nije.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi