Ahmedhodžić u 90. minuti glumio Zlatana Ibrahimovića, ali bolje da to nije ni pokušao

Promašio zicer za remi

Ahmedhodžić u 90. minuti glumio Zlatana Ibrahimovića, ali bolje da to nije ni pokušao

Endin Čaušević

Manchester City danas je uz dosta muke u gostima pobijedio Sheffield United sa 2:1 u meču trećeg kola engleskog Premiershipa. Junak Sheffielda mogao je biti bh. reprezentativac Anel Ahmedhožić koji je u samom finišu imao veliku priliku da izjednači, ali akrobatski pokušaj na kraju je pomogao samo gostima s Etihada.

Sigurno su igrači Manchester Cityja očekivali da će se danas bez većih problema obračunati s Sheffieldom, no povratnik u Premiership pokazao se kao veoma tvrd orah u okršaju protiv aktuelnog prvaka Engleske.

City je imao incijativu od samog početka i nekoliko velikih šansi u prvom poluvremenu, no Ahmedhodžić i društvo su uspjeli da sačuvaju svoju mrežu u prvih 45 minuta.

Najveću šansu imao je Erling Haaland u 37. minuti koji je iz penala pogodio stativu. Međutim, Norvežanin se uspio u drugom poluvremenu iskupiti za svoj promašaj.

Građani su do prednosti uspjeli da dođu u 63. minuti kada je Grealish centrirao, a gol postiže upravo Haaland za 1:0.

Oglasi

No, Sheffield se nije predavao. Domaći su krenuli ofanzivno i u 85. minuti šokirali su goste. Walker pravi nevjerovatnu grešku, lopta je došla na kraju do Boglea koji je sjajno pogodio za 1:1 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Međutim, slavlje navijača Sheffielda trajalo je samo tri minute jer je City uspio da ponovo dođe do prednosti. Po ko zna koji put City je spasio Rodri koji je u 88. minuti uspio postići pogodak za 1:2 i donijeti tri boda svojoj ekipi.

Ipak, ističe se još jedan detalj koji je obilježio meč, a u centru pažnje bio je Ahmedhodžić. Nakon što je Sheffield krenuo s centra u 89. minuti domaći tim imao je nevjerovatnu priliku da ponovo poravna.

U petercu se našao upravo Ahmedhodžić koji je imao nevjerovatnu priliku, no pokušao je u stilu Zlatana Ibrahimovića da savlada Edersona, a na kraju se pokazalo da je to bila loša odluka i ostalo je 2:1 za City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja utakmice prvak Engleske je uspio da sačuva svoju mrežu i dođe do nova tri boda, ali sigurno je da takav otpor Sheffield Uniteda baš i nisu očekivali.

Ekipa Pepa Guardiole ima maksimalan učinak nakon tri kola i prvoplasirana je s maksimalnih devet bodova. S druge strane, za Sheffield je ovo bio treći uzastopni poraz i još uvijek je bez bodova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Zasto ovako posprdno i potcjenjivacki pisete o momku? Stoper, u naletu, pokusao nekako da stingle na nezgodnu loptu. Nije uspio, Boze moj. Vazno je da svrsavate na srpske i hrvatske reprezentativce.
6 1
kostro
Novinaru,da te tako nazovem,ali cisto sumnjam da si doso sa skolom tu,vec preko stele,Kako mozes tako napisati naslov teksta o nasem reprezentativcu,pisam ti se na poso
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi