Henry pitao Haalanda što svi žele znati nakon Guardiolinog poteza, a on je bio brutalno iskren

Zabio pet golova, pa izašao iz igre

Henry pitao Haalanda što svi žele znati nakon Guardiolinog poteza, a on je bio brutalno iskren

E. Čaušević

Erling Haaland sinoć je odigrao utakmicu za pamćenje jer je u pobjedi Manchester Cityja protiv Leipziga od 7:0 u revanš meču osmine finala Lige prvaka zabio čak pet golova. Nakon meča Norvežanin je otkrio da li mu je zasmetalo što ga je Pep Guardiola izveo iz igre.

U prvoj utakmici koja se prije tri sedmice igrala u Leipzigu rezultat je bio 1:1 i sigurno da niko nije očekivao da će njemački klub doživjeti takvu katastrofu na revanšu u Manchesteru.

City sinoć nije imao milosti prema gostujućem timu i pokazao je svu svoju snagu, a posebno je impresionirao nevjerovatni Haaland koji je čak pet puta uspio zatresti mrežu protivnika.

No, ono što je mnoge iznenadilo jeste da je Guardiola odlučio da u 63. minuti izvede Haalanda iz igre iako je imao još pola sata da zabije još jedan gol i uđe u historiju kao prvi koji je uspio dati šest golova na jednom meču Lige prvaka.

Mnogi su zamjerili Guardioli što je izveo Haalanda iz igre, a nakon utakmice to pitanje postavio mu je i legendarni Thierry Henry koji ga je otvoreno pitao da li mu je to zasmetalo.

Henry je primijetio da je Haaland vidio da Guardiola sprema izmjene i da je u tom trenutku pričao s De Bruyneom oko toga da li će baš on izaći iz igre, te da je pitao kako se osjećao zbog toga jer su svi mislili da može zabiti šest ili sedam golova.

Oglasi

"Da, mogao sam dati više golova i u prvom poluvremenu. Imao sam dvije šanse da to uradim. U mojim mislima uvijek želim više i zabiti što više golova. Želim ostati gladan jer neko ko postigne pet golova sigurno je sretan, ali jasno je da želi i više od toga", rekao je Haaland.

Potom je uskočio Jamie Carragher koji je pitao Haalanda da li smatra da je on čovjek koji konačno Manchester Cityju može donijeti Ligu prvaka.

"Uh, to je teško pitanje. Sada bih izjavom mogao biti na naslovnicama svih novina. Naravno da klub želi osvojiti Ligu prvaka. Osvojili su Premiership više puta u prethodnim godinama i sigurno da me nisu doveli da osvoje samo taj trofej. Eto možete čitati između redova", dodao je.

Haaland je poručio da ekipa ima još mnogo potencijala da igra još bolje, te je to rekao i za sebe. Henry ga je pitao u kojem segmentu smatra da se on može poboljšati.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mogu bolje u svemu. Promašujem dosta šansi lijevom nogom i tu moram biti bolji. Ako moram istaći nešto onda je to da mogu pomoći ostalim igračima još više", zaključio je Haaland.

Intervju Haalanda nakon meča pogledajte OVDJE.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Medo-Brundo
Pa jel’ mu zasmetalo?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi