Dan nakon poraza stigle i kazne za Juventus: Suspenzija za Bentancura, kazne za Nedveda i Paraticija
Bentancur je pred kraj utakmice dobio crveni karton

Igrač Juventusa neće igrati u narednih par utakmica zbog "dugog jezika"

Dan nakon poraza stigle i kazne za Juventus: Suspenzija za Bentancura, kazne za Nedveda i Paraticija

S. Pašalić

Juventus je jučer odigrao finale Superkupa Italije protiv Lazija i poražen je sa 3:1.

Rimski tim je vodio sa 2:1 do pred sam kraj utakmice, a onda je Cataldi u 94. minuti postigao sjajan gol iz slobodnog udarca za 3:1 i tako potvrdio pobjedu svog tima koji je na kraju osvojio i trofej.

Golu Cataldija je prethodio faul koji je napravio Rodrigo Bentancur koji je nakon toga dobio i drugi žuti karton, odnosno crveni, te je morao napustiti igru.

Disciplinska komisija nogometnog saveza Italije je danas odlučila da dodatno kazni igrača Juventusa pa je on dobio suspenziju na tri utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jedna utakmica suspenzije je zbog crvenog kartona, dok su ostale dvije posljedica Bentancurovog vrijeđanja četvrtog sudije prilikom izlaska iz igre. On će tako propustiti utakmice protiv Cagliarija, Rome i Parme.

Tu nije kraj kazni za Juventus pa su tako Pavel Nedved i Fabio Paratici kažnjeni sa po 5.000 eura zbog "nekorektnog ponašanja" prema sudijama na kraju Superkupa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
papci sudije,nijedan start nije bio za žuti.ispravno su reagovali na sudijska ****a.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi