Norvežanin tvrdi: "Bolji sam od Haalanda, on još nema dovoljno trofeja"

I da, u pravu je

Norvežanin tvrdi: "Bolji sam od Haalanda, on još nema dovoljno trofeja"

Edmir Škorić

Erling Haaland trenutno je jedan od najboljih napadača na svijetu i rekorder engleske Premier lige. Osvojio je šampionat Engleske, a 10. juna igra sa Manchester Cityjem u finalu Lige prvaka protiv Intera.

Haaland već sezonama piše razne rekorde u evropskom nogometu i smatra se najboljim napadačem današnjice. Naravno, velika je zvijezda, posebno u rodnoj Norveškoj, ali njegov sunarodnjak smatra da je trenutno bolji od njega.

Magnus Carlsen se smatra jednim od najboljih šahista svijeta. Titulu svjetskog prvaka kontinuirano nosi od 2013. godine. U junu je iznenadio javnost i objavio da odustaje od odbrane trofeja. Izostanak Norvežanina iskoristio je Ding Liren koji je nakon žestokog dvoboja svladao Jana Niepomniashchija i postao 17. svjetski prvak u povijesti.

Norvežanin je dao intervju za Polsat Sport TV u kojem je između ostalog rekao o šahovskoj igri i njenoj specifičnosti. Kako je sam rekao, riječ je o "borbi ideja". U razgovoru je bilo riječi i o nogometu. Ispostavilo se da je Norvežanin veliki nogometni fan te čak ima i svoj najdraži tim - Real Madrid.

"Igrom slučaja je da je Real Madrid, kada sam se počeo zanimati za nogomet, bio daleko najbolji. Imali su najbolje igrače i igrali najljepši nogomet. Tako da je to za mene bio lak izbor".

Oglasi

Pokrenula se i tema polufinala Lige prvaka u kojem je momčad Carla Ancelottija izgubila od Manchester Cityja (s ukupnih 1:5). Carlsen je bio neutješan konačnim rezultatom, ali je cijenio klasu Cityja, a posebno njihove najveće zvijezde i sunarodnjaka, Erlinga Haalanda. No, učinio je to na prilično neobičan način.

Našalio se kako 22-godišnjak još mora čekati da dosegne razinu u nogometu koju je on postigao u svojoj disciplini. On nema toliko trofeja pa se ne može mjeriti s Carlsenom.

"Bolji sam u šahu nego Haaland u nogometu. Međutim, mislim da je sposoban biti na vrhu. Fascinantno je vidjeti šta radi,” rekao je Norvežanin s osmijehom na licu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igrač Manchester Cityja ima sezonu života. Zabio je 52 pogotka i osam asistencija u 50 utakmica u svim takmičenjima.

Oborio je nekoliko rekorda i vjerovatno ide prema Zlatnoj kopački . Unatoč tome što ima 22 godine, već je osvojio brojne individualne trofeje, poput naslova najboljeg strijelca Lige prvaka u sezoni 2020./21. Ipak, još je dug put do razmjera Carlsenovih postignuća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi