Od čega je ovaj čovjek? Haaland je bio pet metara iza igrača Leipziga, onda je postao "robot"

Nevjerovatan trk, a zatim dva gola

Od čega je ovaj čovjek? Haaland je bio pet metara iza igrača Leipziga, onda je postao "robot"

A. Čaušević

Erling Haaland je vrlo vjerovatno najdominatniji napadač današnjice kada je u pitanju snaga i brzina. Norvežanin jednostavno melje svoje rivale i nema milosti prema protivničkim odbranama.

Manje od 25 minuta revanš susreta osmine finala Lige prvaka protiv RB Leipziga je bilo dovoljno Haalandu da postigne dva gola i tako Građanima omogući laganiji ostatak utakmice.

Da će ovo biti noć sjajnog Norveženina moglo se naslutiti već u 11. minuti kada je napadač Cityja demonstrirao nevjerovatnu brzinu.

Iako je u trenutku upućivanja lopte bio pet metara iza defanzivaca njemačkog tima na kraju je uspio prvi stići do lopte i šutirati, ali je Janis Blaswich to nekako odbranio.

Ipak, dvominutni bljesak je bio dovoljan Haalandu da pokaže zašto s pravom nosi epitet najboljeg napadača današnjice.

Oglasi

Prvo je u 22. minuti zabio iz penala, a dvije minute kasnije se našao u pravo vrijeme na prvom mjestu i zakucao loptu u mrežu.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1635738619473276928[/twitter]

Ipak, jedina mrlja je prvi gol koji je postignut iz najblaže rečeno disktubilnog penala kojeg je sudija Slavko Vinčić dosudio za Grašđane.

Sa ova dva gola Haaland je stigao do brojke od pet golova i među prvim kandidatima je da bude najbolji strijelac takmičenja na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U sudijskoj nadoknadi Norvežanin je uspio zabiti i treći gol te tako kompletirati hat-trick. 

Računajući sva takmičenja Haaland je sada na 36 utakmica postigao čak 37 golova, uz sve to dodao je pet asistencija.

Promo

Top Komentari

Sloboda
Od čega je sudija da svira ono za penal? Pitam za prijatelja
3 0
MaxBavarac
Od picke materine eto od cega...od cega su ovi sudci i ovo omalovazavanje " manjih" ekipa???
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi