Manchester City mami Haalanda nečuveno velikom platom

Pep želi zamjenu za Aguera

Manchester City mami Haalanda nečuveno velikom platom

Edmir Škorić

Manchester City je samo jedan u nizu velikih klubova koji će pokušati na ljeto dovesti Erlina Haalanda.

City ima 13 uzastopnih pobjeda i preuzeo je vrh Premier lige, a trener Pep Guardiola već razmišlja o sljedećoj sezoni i planira kupovinu napadača.

Cilj je da se pronađe prava zamjena za Sergija Aguera, koji je već 10 godina u klubu i prvi je strijelac Cityja sa 256 datih golova, ali ove sezone Argentinac ima ogromnih problema s povredama.

Stoga Pep želi Haalanda, fantastičnog napadača Borussije Dortmund. Vjeruje se da će City biti spreman da plati 115 miliona eura za talentovanog Norvežanina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, City je spreman da 23-godišnjaku ponudi čak 24 miliona eura godišnju platu i time bi postao jedan od najplaćenijih nogometaša na svijetu.

Ove sezone je Haaland odigrao 39 utakmica za Borussiju, a postigao je 38 golova uz osam asistencija. Te brojke sve govore o njemu, a Cityju je problem to što ga žele i Chelsea, Manchester United, Real Madrid...

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Jes dobar ovaj Guardiola trener u p.m. Pa ovako bi i ja mogao sastaviti ekipu da hara Engleskom. Lahko je kad imaš česmu koja nepresušuje. Dobiješ pare i kupi koga hoćeš, daj mu platu koliku želi i to je to. Lahko je tako biti trener. I kad kažu najbolji trener ja bi povraćo.
1 8
Śmeker007
Da nema ARAPA ovaj ****ty bi bio u rangu s West Ham itd...
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti