Ludi preokret Borussije Dortmund u Frankfurtu: U 90. minuti golčina za pobjedu

Hoće li se Bayern zabrinuti?

Ludi preokret Borussije Dortmund u Frankfurtu: U 90. minuti golčina za pobjedu

E. Ganibegović

Eintracht je u 18. kolu njemačke Bundeslige s 2:3 poražen od Borussije Dortmund.

Prvu šansu imali su gosti u drugoj minuti, ali udarac Meuniera brani Trapp.

U 15. minuti šok za goste. Kostić je asistirao, a Borre pogađa za 1:0. Nije se Borussia skoro ni oporavila od prvobitnog šoka, a Borre u 24. minuti postiže novi pogodak, 2:0.

Prvi gol pogledajte klikom OVDJE, a drugi OVDJE.

Šest minuta kasnije domaći su mogli i do trećeg gola, ali N'Dicka pogađa stativu. U sudijskoj nadoknadi Hummels šutira, golman brani, Malen natrčava, ali pogađa stativu pa je ostalo 2:0 za domaće.

Na otvaranju drugog dijela prva šansa za Eintracht. Lindstrom je išao u solo prodor, šutira, ali Kobel je sjajno odbranio.

Oglasi

Borussia do gola dolazi u 71. minuti. Haaland dodaje za Hazarda koji smanjuje na 2:1. Klikom OVDJE pogledajte pogodak Belgijanca.

Tri minute prije kraja utakmice Borussia dolazi i do izjednačenja, a pogodio je glavom Jude Bellingham na asistenciju Meuniera. I kada se činilo da će meč završiti bez pobjednika, Dahoud u 90. minuti šokira domaće navijače i sjajnim golom donosi sva tri boda svom timu.

Tim iz Dortmunda ostaje drugi s 37 bodova, šest manje od prvoplasiranog Bayerna, dok je Eintracht ostao na 27 poena na 7. mjestu.

U narednom kolu Eintracht gostuje kod Augsburga, dok Borussia dočekuje Freiburg našeg Ermedina Demirovića.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 18. kolo:

Eintracht - Borussia 2:3 (Borre 15', 24'; Hazard 71', Bellingham 87', Dahoud 90')

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Uletit će savez i država ako se neko primakne bajernu.Opušteno,bajern prvak sljedećih 19 godina
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi