Raiola je otkrio Haalandove dvije najveće opsesije

Sjajni Norvežanin

Raiola je otkrio Haalandove dvije najveće opsesije

A. Čaušević

Mino Raiola, jedan od najmoćnijih menadžera svijeta, već dvije decenije zarađuje ogroman novac za ime kompenzacija od transfera. 

Raiolin naredni veliki posao je svakako Erling Haaland. Norvežanini trenutno nastupa za Borussiju Dortmund, ali je pitanje do kada će to biti.

Kontroverzni menadžer je već obavio pregovore s Barcelonom i Realom, opipao je teren, saznao želje španskih velikana što nije naišlo na odobravanje u Dortmundu.

U razgovoru za španske medije Raiola je otkrio dvije Haalandove najveće opsesije na terenu. U jednoj je odličan, u drugoj mu baš ne ide.

"Erling je zainteresovan za dvije stvari. Prva je postizanje golova jer je pomalo kao Ronaldo ili Ibrahimović... To je njegova opsesija. Druga stvar je osvajanje titula", rekao je Raiola.

Ovaj 20-godišnjak je istinska mašina za golove. Iako je tek stupio u treću deceniju života u seniorskom fudbalu je već zabio 98 golova. Najviće u dresu Borussije, ukupno 53.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na drugoj strani, još čeka na veći trofej u karijeri. Priliku će imati krajem maja da s Borussijom stigne do DFB Pokala protiv RB Leipziga.

Međutim, jasno je da bi ostvario još veće domete Haaland jednog dana morati napustiti Borussiju, samo je pitanje u redove kojeg bogataša će ga odvesti Raiola. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1598977538
Odlican igrač ali menadžer gleda samo kako će dobiti što veći dio para od transfera. Pusti momka da igra kad mu već ide tu gdje je. Ima vremena, mlad je, može i za par godina otići u veći klub.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi