Raiola ima ludi plan: "Real Madrid bi mogao da igra i Ligu prvaka i Superligu"

Agent iznio svoje mišljenje

Raiola ima ludi plan: "Real Madrid bi mogao da igra i Ligu prvaka i Superligu"

E. Škorić

Najkontroverzniji menadžer na svijetu Mino Raiola, koji je već dugo u ratu s FIFA-om zbog najava promjena u pravilima transfera i smanjenja provizija za posrednike, rekao je da je ideja o Super ligi dobra, ali da je pogreška napravljena jer su se klubovi željeli odvojiti od Lige prvaka.

Raiola je poznat kao čovjek koji nema dlake na jeziku, a ovaj put tvrdi da bi Real Madrid, čiji je predsjednik Florentino Perez ujedno i osnivač Superlige, trebao da se takmiči u oba takmičenja. I u UEFA Ligi prvaka i u novoj ligi bogatih klubova koja je bila spremna da od početka nove sezone ugleda svjetlo dana.

"Ideja Superlige bila je najradikalnija od svih, uvijek sam ratovao s FIFA-om, uvijek sam protiv monopolističkog mentaliteta, koji mi se ne sviđa i ne treba nam FIFA za igranje nogometa. Najveća pogreška organizatora Superlige je ta što su željeli pobjeći iz Lige prvaka. To je velika pogreška. Morali su ići ruku pod ruku. Kada Ferrari može s jednim automobilom u Formuli 1, s drugim u Le Mansu, zašto Real Madrid ne bi igrao s jednom momčadi u Super ligi, a s drugom u Ligi prvaka?", rekao je Raiola.

Prema njegovim riječima, ova ideja za postojanje Superlige i Lige prvaka najbolji je eksperiment u povijesti nogometa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To bi bio najbolji eksperiment u povijesti nogometa. Imati dva velika turnira, Ligu prvaka i Superligu. A onda bismo publici dali priliku da bira šta će gledati. Da sam vlasnik kluba, volio bih igrati u obje konkurencije. Normalno i domaće prvenstvo. Bilo bi sjajno za igrače, kao i za navijače. Takva natjecanja organizatore će učiniti većim izazovima, natjecanja će biti još primamljivija. Danas imamo samo Ligu prvaka kao jedino vrhunsko natjecanje", dodao je Raiola.

Promo

Top Komentari

miki30
Sreća pa se ti ništa nepitaš.
2 3
ghast0
Da te hoce srcani opucat
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi