Haaland bijesan i razočaran potezom saigrača, oglasio se i Pep: "Ne znam zašto se to desilo"

Nisu poštovali pravila

Haaland bijesan i razočaran potezom saigrača, oglasio se i Pep: "Ne znam zašto se to desilo"

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja sinoć su na svom terenu pobijedili Aston Villu sa 3:1 u meču 23. kola engleskog Premiershipa, ali pobjedu Građana obilježila je povreda njihovog najboljeg igrača Erlinga Haalanda. Norvežanin je bio u centru pažnje u finišu prvog dijela jer nije izveo penal za City, a Pep Guardiola je pokušao dati objašnjenje za to.

City je lakše od očekivanog uspio da pobijedi Aston Villu i sve je na Etihadu bilo riješeno već nakon prvog poluvremena kada je aktuelni prvak Engleske imao vodstvo od 3:0.

Domaći su do prednosti stigli već u četvrtoj minuti golom Rodrija nakon kornera, dok je vodstvo Građana na 2:0 povisio Ilkay Gundogan nakon što je Haaland iskoristio veliku grešku Chambersa.

Do trećeg gola City je stigao u sudijskoj nadoknadi prvog dijela. Grealish je uspio da izbori penal, a siguran s bijele tačke bio je Riyad Mahrez koji je tako pogodio za 3:0.

Međutim, mnogima nije bilo jasno zbog čega Haaland nije izveo penal jer je on inače prvi izvođač penala u engleskom klubu. Haaland je bio pored lopte u prvom trenutku, ali na kraju ju je uzeo Mahrez koji je zabio pogodak.

Mnogi su špekulisali da Haaland nije šutirao penal jer je već tada pokazao da ima problem s povredom, no ispostavilo se da to nije tačno i da je norveški napadač bio razočaran što mu je Mahrez preoteo loptu.

Oglasi

Haaland je na kraju ostao u svlačionici zbog povrede, ali engleski mediji pišu da je bio razočaran što saigrači nisu poštovali činjenicu da je on izabran za prvog izvođača penala u Manchester Cityju.

O tome je govorio i Pep Guardiola nakon utakmice koji je i sam priznao da mu nije jasno zašto Haaland nije šutirao penal jer je takav dogovor. Pored Mahreza u sve to uključen je bio i Rodri koji je čini se odigrao ključnu ulogu.

"Inače je Erling prvi izvođač penala i to nije tajna. No, Mahrez uvijek želi da on bude taj i kada se svira penal uvijek je tu negdje oko lopte. I Rodri je bio uključen u sve to... Ne znam šta se desilo i zbog čega. Sutra ću pričati s njima. Volim kada igrači žele da pucaju penale, ali uvijek imamo glavnog za te stvari i kod nas je to Erling", rekao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski mediji pišu da je Rodri bio taj koji je uvjerio Haalanda da prepusti loptu Mahrezu i da se ne ljuti što je Norvežanin na kraju i uradio jer nije htio da pravi scenu na terenu.

Međutim, jasno je da Haaland nije bio uopšte sretan zbog toga i da je bio ljut i razočaran što nisu poštovali pravilo da je on prvi izvođač penala u klubu. No, jasno je da će Guardiola tom dvojcu imati šta da kaže danas na treningu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi