Bez dlake na jeziku: Haaland priznao šta je rekao Guardioli nakon iznenađujuće izmjene

Taj potez mu se očito nije svidio

Bez dlake na jeziku: Haaland priznao šta je rekao Guardioli nakon iznenađujuće izmjene

E. Čaušević

Erling Haaland oduševio je fudbalski svijet jer je sinoć zabio čak pet golova u meču protiv Leipziga koji je Manchester City dobio sa 7:0. Ta brojka bila bi možda i veća da ga Pep Guardiola nije izveo iz igre, a Norvežanin je otkrio šta je rekao španskom stručnjaku kada je izašao s terena.

Manchester City bez problema se uspio plasirati u četvrtfinale Lige prvaka jer je sinoć u revanš meču osmine finala na Etihadu sa 7:0 deklasirao Leipzig što niko nije očekivao.

U prvoj utakmici ovih timova rezultat je bio 1:1 zbog čega se nije očekivalo da će Leipzig doživjeti baš takvu blamažu u revanš utakmici na Etihadu, no Manchester City je demonstrirao svoju pravu snagu.

Posebno je impresionirao nestvarni Haaland koji je čak pet puta zatresao mrežu Leipziga i izjednačio se s Lionelom Messijem i Luizom Adrianom koji su jedini uspjeli to da urade prije njega u ovom takmičenju.

No, ono što je mnogima zasmetalo jeste odluka Guardiole da u 63. minuti izvede Haalanda iz igre jer su sigurni da bi Norvežanin bez problema zabio barem još jedan gol i tako ispisao historiju Lige prvaka.

Oglasi

Čak su se pojavile tvrdnje da je Guardiola to namjerno uradio kako Haaland ne bi oborio Messijev rekord u potpunosti, ali teško je i zamisliti da je Španac u tom trenutku o tome uopšte i mislio.

Međutim, na Haalandovom licu vidjelo se koliko je ljut i razočaran što je Guardiola odlučio da ga izvede iz igre jer je i sam vjerovao da može zabiti još neki pogodak.

Nakon meča dao je izjavu za BT Sports u emisiji u kojoj su bili Rio Ferdinand, Jake Humphrey, Nedum Onuoha i Joleon Lescott, te su ga oni otvoreno pitali šta je on rekao Guardioli nakon izmjene.

"Šta sam rekao treneru? Pa rekao sam mu kada sam izašao: 'Volio bih da sam zabio dupli hat-trick'. To je bilo sve, ali šta može da se radi", prokomentarisao je vidno nezadovoljni Haaland kada su mu spomenuli izmjenu.

Također, Norvežanin je poručio da je ponosan što igra u Ligi prvaka i da zaista posebno voli to takmičenje.

"Zaista sam ponosan što mogu da igram u Ligi prvaka. Ovo takmičenje baš volim. Moja super snaga? Nakon što sam dao pet golova moram da kažem da je to postizanje golova. Nisam razmišljao previše o tome tokom meča samo sam nastavio da radim svoj posao i postižem golove", dodao je napadač Cityja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Od dolaska u City ovaj 22-godišnjak igra u zaista nevjerovatnoj formi jer je u dosadašnjem dijelu sezone na 36 utakmica Haaland zabio čak 39 golova što je rekord kluba jer prije njega nijedan napadač u jednoj sezoni nije zabio toliko golova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi