Ako Manchester City osvoji tripletu, Haaland će inkasirati pravo bogatstvo

Velike premije su obećane

Ako Manchester City osvoji tripletu, Haaland će inkasirati pravo bogatstvo

Eldar Ganibegović

Manchester City u finiš sezone ulazi u igri za tri trofeja, a ako osvji tripletu, njihova gol mašina, Erling Halaand, postat će bogatiji za veliku sumu novca.

Bliži se kraj sezone, a Manchester City igra na tri fronta i neće biti nimalo lako sve to izbalansirati i u konačnici osvojiti sve titule.

U Premier ligi su prvi s bodom i utakmicom manje od Arsenala, te su na putu da odbrane titulu osvojenu u posljednjim minutama prošle sezone.

Igrat će i finale FA Cupa protiv Manchester Uniteda, nakon što su na Wembleyju izbacili Sheffield United našeg Anela Ahmedhodžića.

Što se tiče Lige prvaka, u polufinalu su opet naletjeli na Real Madrid s kojim će igrati dvomeč kasnije ovog mjeseca, a ako uđu u finale sigurno će biti favoriti protiv Intera ili Milana.

Ako Manchester City zaista osvoji sva tri trofeja, pravo bogatstvo će inkasirati napadač ovog tima, Erling Haaland.

Oglasi

Ukoliko City osvoji Premier ligu, Norvežaninu će na račun leći 1,1 milion eura. Isti iznos će dobiti i za osvajanje Lige prvaka.

Trofej u FA Cupu biti će nagrađen s 395 hiljada eura, što znači da će u slučaju osvajanja triplete biti bogatiji za skoro 2,6 miliona eura.

Sa svim ostalim bonusima za individualni učinak, Erling Haaland bi na kraju sezone mogao dobiti ukupno 5,6 miliona eura plus platu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, on je ljetos stigao na Etihad iz Borussije Dortmund i već je postigao 51 gol u svim takmičenjima.

Od tog broja, ukupno je 35 postigao u Premier ligi i bez sumnje će biti najbolji strijelac lige. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi