Chelsea je konačno nekoga pobijedio; Topnici se uzalud nadali čudu na Etihadu

Utakmice Premiershipa

Chelsea je konačno nekoga pobijedio; Topnici se uzalud nadali čudu na Etihadu

Esmer Oštraković

Sjajne utakmice odigrane su u okviru 35. kola u Premiershipu, a konačno je pobjedu upisala ekipa Chelseaja i to na gostovanju kod Bournemoutha.

Chelsea dugo igra jako loše, ali su danas konačno uspjeli da ostvare pobjedu i to na gostovanju kod ekipe Bournemoutha.

Gallagher je postigao gol u 9. minuti i tako doveo Chelsea u vodstvo, ali se domaća ekipa jako brzo vratila rezultatski u utakmicu.

Vina je sjajno pogodio u 21. minuti i vratio stvari na početak, a do kraja prvog poluvremena nije bilo više golova.

U samoj završnici utakmice viđena su dva gola koja su donijela pobjedu gostima iz Londona. Prvo je Badiashille u 82. minuti pogodio za 2:1, a konačan rezultat postavio je Joao Felix u 87. minuti.

Manchester City je na svom terenu ostvario novu pobjedu, ovaj put protiv Leedsa, a konačan rezultat bio je 2:1 za domaći tim.

Oglasi

Oba gola Manchester City postigao je u prvih pola sata igre. Dvostruki strijelac bio je Gundogan, a dvostruki asistent Mahrez.

Malu nadu Leedsu donio je Rodrigo koji je u 85. minuti postigao gol za 2:1, ali do kraja utakmice gosti nisu uspjeli uraditi ništa ozbiljnije, te je utakmica završena pobjedom domaćina.

Ekipa Tottenhama je na svom terenu ostvarila minimalnu pobjedu protiv Crysta Palacea, a jedini gol viđen je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Porro je upisao assitenciju, a gol vrijedan tri boda postigao je naravno Harry Kane.

Minimalnu pobjedu od 1:0 na svom terenu ostvarila je i ekipa Wolverhamptona, a jedini gol postignut je u 9. minuti. Strijelac je bio Toti.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi