Haaland novi rekorder Premier lige - City razbio goste iz Londona i vratio se na vrh tabele

Građani sigurni kod kuće

Haaland novi rekorder Premier lige - City razbio goste iz Londona i vratio se na vrh tabele

Edmir Škorić

Nogometaši Manchester Cityja nastavljaju svoju sjajnu pobjedničku seriju u Premier ligi, pošto su u 28. kolu pobijedili West Ham sa 3:0.

City je imao veliki bodovni zaostatak u odnosu na Arsenal, no Građani su uspjeli sjajnom serijom da se vrate na vrh tabele. Večeras su protiv West Hama stigli do 25. pobjede i sada su na +1 u odnosu na Arsenal, s tim da imaju i utakmicu manje, ali i bolji raspored od Londončana.

Tim Pepa Guardiole je očekivano slavio nova tri boda. Na svom je Etihadu bio siguran protiv West Hama, koji je igrao bez nekolicine važnih igrača, dok je kod domaćina nedostajao povrijeđeni Kevin de Bruyne.

Gosti iz Londona dobro su se držali u prvom poluvremenu, no već u petoj minuti drugog primili su pogodak.

Riyad Mahrez je sjajno centrirao, a Ake pobjegao čuvarima i glavom loptu poslao u mrežu Fabianskog, da da bi u 70. minuti Erling Haaland na sjajan pas Jacka Grelisha pogodio u svom stilu za 2:0.

Oglasi

Bio je to 35. gol nevjerovatnog Norvežanina, koji je sada postavio novi rekord engleske Premier lige. Niko prije u jednoj sezoni nije uspio dati 35 golova. Podsjetimo da Erling ima odigrati još pet mečeva do kraja sezone u ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pet minuta prije kraja, Phil Foden je postigao pogodak kojim su otklonjene sve dileme oko pobjednika.

Građane sada čeka domaći susret sa Leedsom, ali bliže se i mečevi s Real Madridom u polufinalu Lige prvaka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Malo je reci Masina ... jos ga ne pusta da igra svaku tekmu do kraja O_O
2 0
DOKTOR_GAZ_
Jeste, ali zato AR567AL prodaje VISE DRESOVA...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi