Guardila: "Messi ili Haaland? Messi"

Trener Manchester Cityja

Guardila: "Messi ili Haaland? Messi"

E. Ganibegović

Lionel Messi i Erling Haaland su jedni od najboljih fudbalera koje je u toku svoje trenerske karijere vodio Pep Guardiola, ali ipak mu se nije bilo teško odlučiti između toga ko je bolji.

Pep Guardiola ove sezone s Manchester Cityjem je u igri za tripletu. Ušli su u finale FA Cupa, u ligi se bore s Arsenalom, dok će u polufinalu Lige prvaka igrati protiv Real Madrida.

Sve to na krilima sjajne norveške gol mašine, Erlinga Haalanda. On je nakon 1931. godine postao prvi fudbaler koji je igrajući za jedan engleski klub u Premier ligi postigao 50 ili više golova u svim takmičenjima.

Prethodni igrač koji je to uspio bio je Tom Waring čije vam ime i prezime vjerovatno ne govori mnogo, a Pep Guardiola je to na svojstven način prokomentarisao:

"Rekord koji je dostigao Erling Haaland je toliko star da čak ni Čerčil nije bio premijer u vrijeme kada je postavljen."

Novinare je zanimalo da Pep Guardiola odabere između Erlinga Haalanda koji briljira sada i Lea Messija s kojim je Španac mnogo radosti doživio vodeći Barcelonu.

Oglasi

Iako su možda neki očekivali da izabere Norvežanina jer ga sada vodi, španski stručnjak je izabrao Lea Messija za kojeg smatra da je najbolji igrač ikad. 

"Messi ili Haaland? Ne možete porediti nijednog igrača s Messijem - Leo je kompletan igrač, najbolji kojeg sam ikada vidio. Vizija, dodavanja, konkurentnost, puno toga. Nadajmo se da će se Haaland približiti Leu, to bi bilo odlično za nas", rekao je Pep Guardiola.

Podsjetimo, Pep Guardiola je vodio Lea Messija u Barceloni od 2008. do 2012. godine i za to je vrijeme katalonski gigant bio nerješiva enigma u svijetu fudbala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prepoznatljivi po svojoj tika-taki, Katalonci su pod vodstvom Pepa Guardiole osvojili dvije Lige prvaka i to 2009. i 2011. godine.

Što se Haalanda tiče, od 50 golova u svim takmičenjima, 34 je postigao u Premier ligi i nema sumnje da će na kraju sezone biti najbolji strijelac ovog takmičenja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi