Haaland zabio četiri gola, pa pred TV kamerom reagovao na Keaneove riječi da je drugoligaški igrač

Jedva dočekao

Haaland zabio četiri gola, pa pred TV kamerom reagovao na Keaneove riječi da je drugoligaški igrač

Edmir Škorić

Legenda Manchester Uniteda Roy Keane nedavno je izjavio da je Erling Haaland "puno napredovao i da sada izgleda kao drugoligaški igrač".

Napadač Manchester Cityja je prava zvijer, a pokazao je to i danas sa četiri gola ekipi Wolverhamptona u 5:1 pobjedi njegove ekipe.

No, treba biti realan, Norvežanin nije bio u dobroj formi u proteklo vrijeme. Početkom aprila ga je Roy Keane kritikovao.

"Ovo je bilo jako loše. Njegova ukupna igra je jako slaba. Ispred gola je najbolji na svijetu, no ukupno je to jako loše. Igra mu je na razini igrača iz engleske četvrte lige. Mora se popraviti kroz iduće godine i popravit će, ali mora na tome što prije raditi", rekao je tada Keane.

Keane ponovo osvrnuo na Haalanda nakon što je Norvežanin krajem aprila zabio gol u pobjedi Cityja kod Nottingham Foresta 2:0.

"Sada je izgledao kao drugoligaš. Puno je napredovao! Što se tiče kvaliteta potrebnih za golgetera, Haaland je apsolutno nevjerovatan, nema sumnje u to! Kad želi imati utjecaj na igru, e, tu se mora još potruditi. Do sada je imao De Bruynea kao svog slugu, ali sada se mora naučiti snalaziti sam", rekao je Keane.

Oglasi

Erling Haaland nasmijao se kritikama Roya Keanea o njegovoj igri i rekao da ne obraća mnogo pažnje na ono što 'taj čovjek' ima za reći.

Bit će zanimljivo vidjeti koja je iduća reakcija Keana i hoće li Irac ponovo uzeti u usta norveškog reprezentativca koji je do sada u Premier ligi imao čak šest hat-trickova.

Ipak, danas nije sve bilo idealno po Haalanda. Menadžer Cityja Pep Guardiola je odlučio Haalanda izvaditi iz igre u 82. minuti, a tada je Norvežanin šokirao reakcijom i žestoko negodovao zbog takve odluke.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Haaland je gunđao dok je sjedio na klupi, očito želeći da igra do samog kraja kako bi postigao još neki gol. Na 28 utakmica u Premier ligi postigao je čak 25 golova uz pet asistencija.

Propustio je pet utakmica zbog povrede, pa bi sigurno imao i veći broj golova na kontu.

Top Komentari

user1676286668
Penald lik daje samo golove iz penala Jel te sramota bilo šta reci dobro je Kean rekao jesi drugoligaš
0 2
user1708290939
Ronaldo 3 komada :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi