Haaland počeo učiti novi jezik, a razlog je?
Erling Haaland počeo je s učenjem španskog jezika.

City je "španska ekipa"

Haaland počeo učiti novi jezik, a razlog je?

Eldar Ganibegović

Erling Haalad ljetos je prešao u Manchester City iako se dovodio u vezu s Real Madridom. Sada evropski mediji javljaju da je počeo učiti novi jezik.

Kad se Erling Braut Haaland ljetos pojavio na plaži igrajući fudbal s djecom iz Marbelle, to izgleda nije bila samo slučajnost.

Haalandu se jako sviđa Španija, a osim što dio praznika provodi u Marbelli, vrijeme i kišu u Manchesteru koristi za učenje španskog jezika, saznaje Diario AS.

"To je da se bolje slaže s Guardiolom", tvrde iz Cityja, gdje uz trenerski štab, koji je u potpunosti sastavljen od Španaca, imaju pet igrača koji govore španski jezik (Ortega, Laporte, Sergio Gomez, Rodri i Julian Alvarez), kao i tri Portugalca koji ga također govore i razumiju (Ruben Dias, Cancelo i Bernardo Silva).

Svlačionica na stadionu Etihad malo je "špansko društvo" i zato ne čudi što je Haaland jedan od igrača koji pohađa časove španskog jezika.

Norveški stroj za golove mogao bi se smatrati izvanrednim učenikom jer je, prema onima koji ga poznaju, to već počeo učiti prije nego što je potpisao za City.

Haaland inače ima odličan start u dresu Manchester Cityja gdje je na 17 utakmica postigao 23 gola u svim takmičenjima.

  
Erling Haaland s Norveškom neće igrati na Svjetskom prvenstvu, pa za njega sada slijedi pauza. 

Inače, Haaland se još uvijek često povezuje i s Real Madridom, pa su njegovo učenje španskog jezika mnogi povezali i s tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako su ranije prenosili evropski mediji, Haaland navodno ima u ugovoru klauzulu prema kojoj može napustiti klub 2024. godine.

To navodno namjerava da iskoristi upravo Real Madrid, jer bi tada forma Karima Benzema trebala da krene silaznom putanjom. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti