Haaland najbolji ikad? Varate se, sjetite se 2013. godine
Postoji neko ko je u prvih 12 kola Premiershipa postigao više golova nego Haaland ove sezone.

Tada je napadač Liverpoola "rasturao"

Haaland najbolji ikad? Varate se, sjetite se 2013. godine

Eldar Ganibegović

Dovođenje Erlinga Haalanda iz Borussije Dortmund za Manchester City se pokazalo kao pun pogoda. Norvežanin ruši brojne rekorde, no po jednom parametru nije najbolji ikad u Engleskoj, iako je mašina za golove. 

Erling Haaland ljetos je u transferu vrijednom 60 miliona eura prešao iz Borussije Dortmund u Manchester City.

Norveški stroj za golove odmah je proradio i trenutno je na brojci od 23 gola i tri asistencije u dresu Manchester Cityja na samo 17 nastupa.

U Premier ligi je na prvih 12 utakmica postigao čak 18 golova i dodao tri asistencije, dok je preostalih pet golova postigao na četiri nastupa u Ligi prvaka.

Mnogi misle da je Haalandov start sezone, odnosno brojka od 18 golova na 12 utakmica najbolja ikad u Premier ligi, no to nije tako.

Sjetimo se 2013. godine. Na početku sezone 2013/14. žario je i palio u dresu Liverpoola Luis Suarez.

Urugvajski napadač je tada na prvih 12 utakmica u ligi postigao 19 golova, jedan više nego što trenutno ima Haaland.

Na kraju je Suarez sezonu završio s 31 pogotkom i bio najbolji strijelac lige, a to mu je bila treća sezona u dresu Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Suarez je, dakle, jedini fudbaler koji je postigao više golova od Haalanda u prvih 12 utakmica Premiershipa od 1992. godine otkako je takmičenje dobilo novi oblik i naziv.

Haalanda što se tiče, ukoliko ovako nastavi, definitivno će bez konkurencije biti najbolji strijelac lige, a brojka od 31 gola koji je Suarez postigao pomenute sezone, vjerovatno će vrlo brzo biti dostignuta. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1662850567
Lako je davati u ovoj arapskoj farme da te vidam u spanije italy france
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi