Haaland je odbio fantastičnu ponudu: "Njemu financije nisu najvažnije"

Zna se gdje želi da ide

Haaland je odbio fantastičnu ponudu: "Njemu financije nisu najvažnije"

Edmir Škorić

Norveški napadač Erling Haaland navodno je odbio bogatu ponudu Manchester Cityja.

Prema pisanju madridskog lista AS, Haaland ne želi u City i čeka ponude iz Španije.

Prije manje od dvije sedmice, ESPN je objavio da je Manchester City favorit za kupovinu Haalanda, ali čini se da će Pep Guardiola uzalud čekati sjajnog golgetera.

Španski novinari tvrde da je Norvežanin odbio prvu ponudu Cityja. Prije sedam dana engleski klub trebao je napadaču ponuditi 600.000 eura sedmično, što je oko 28 miliona eura (neto) godišnje.

"Nogometaševo 'ne' nije konačno, ali pokazuje da Haaland još uvijek čeka ponudu Reala, nada se preseljenju u Madrid ovoga ljeta. Nisu financije presudne. Da je tako, već bi potpisao ugovor s momčadi Pepa Guardiole", piše u članku madridskog AS-a.

AS tvrdi da ne postoji otkupna klauzula od 75 miliona eura prema kojoj Borussia Dortmund na ljeto mora da pusti Norvežanina. Navodno, klub koji želi da kupi Haalanda mora da potroši čak 200 miliona eura. Polovica iznosa ide Borussiji, 50 miliona agentu Mini Raioli, a preostalih 50 igračevom ocu koji se takođe brine o njegovoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije dvije godine Red Bul Salzburg je prodao Haaland Borussiji za 20 miliona eura. I premda su brojke Norvežana nevjerojatne: zabio je 80 golova u 79 utakmica i upisao 21 asistenciju, dosta se sumnja u Norvežanovu fizičku formu, jer je od dolaska u Bundesligu već imao osam povreda, zbog čega je propustio oko 30 utakmica Milionera.

Međutim, unatoč tome, svi velikani svjesni su Haalandove superiornosti na terenu i svakako će mnogo profitirati onaj koji ga uspije dovesti.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Tupan će otići i propasti kao i KaKa i mnogi drugi dobri fudbaleri koje je Penal Madrid upropastio..!
1 3
Invisible80
Ako nije problem bar 48 sati da ne lupate, sramota, a realno debil' sjedi za računarom i izbacuje ove članke, a lupeta baš baš
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti