Erling Haaland promijenio broj: "Iza svega stoji veliki komercijalni faktor"

Norveški selektor potvrdio

Erling Haaland promijenio broj: "Iza svega stoji veliki komercijalni faktor"

Edmir Škorić

Norveški selektor Stale Solbakken je potvrdio kako Erling Haaland ima novi broj.

Alexander Sorloth je posljednjih godina nosio "devetku" na leđima u dresu norveške reprezentacije, no on će izabrati neki drugi broj, a svoj će prepustiti trenutno najvećoj zvijezdi skandidavnske selekcije Erlingu Haalandu.

"Razlog tome je velika želja i veliki komercijalni dio u tome. Erlingu pripada devet, a Sorloth će dodati jedinicu ispred i sada će nositi broj 19. Nema ništa protiv toga", rekao je norveški selektor.

U Norveškom nogometnom savezu zaključili su da je Erling veliki brend i da će to tako biti u budućnosti, te da kao takav treba da nosi popularni broj.

Na pitanje da li je to ideja Norveškog nogometnog saveza ili Erlingovih ideja, selektor Norveške je rekao: "Ne znam to, pretpostavljam da je želja obostrana i neam sumnje da iza svega stoji veliki komercijalni faktor".

Haaland je ranije igrao s brojem 23 u reprezentaciji, ali broj devet mu nije stran, jer ga već nosi u Borussiji Dortmund.

Nogometni stručnjak TV 2 Jesper Mathisen smatra da je sasvim razumljivo da Erling Haaland dobije broj devet u reprezentaciji.

"Erling mora imati broj koji želi. Mislim da i Sorloth to razumijem. Jasno je i vidljivo svima da je Erling najveća zvijezda reprezentacije i da jednostavno njegovom stilu igre najviše odgovara taj broj".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Dvadesetjednogodišnji napadač je za Norvešku debitovao u septembru 2019. godine i za prvi tim ima učinak od 12 golova na 15 utakmica, ali njegovo najbolje tek dolazi. Godinama ranije je igrao za mlade reprezentacije Norveške iako je rođen u Leedsu, gdje je živio njegov otac, također proslavljeni nogometaš Alf-Inge.

U međuvremenu, nastavljaju se svakodnevno glasine o karijeri Haalanda, koji bi na ljeto trebao da napusti Borussiju Dortmund, a trenutno se uz njegovo ime najviše vežu Real Madrid, Barcelona i Manchester City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi