Jedan detalj je odlučio da Haaland ne potpiše za Manchester United i ode u Dortmund

Nisu pristali na njegov uslov

Jedan detalj je odlučio da Haaland ne potpiše za Manchester United i ode u Dortmund

Endin Čaušević

Erling Haaland će na kraju ove sezone napustiti Borussiju Dortmund i kako stvari stoje karijeru će nastaviti u Manchester Cityju.

Mnogi engleski mediji jutros su objavili da je Haaland sve dogovorio s Manchester Cityjem i da je odlučio da od naredne sezone nosi dres ovog engleskog kluba.

City će proći fantastično u ovom poslu jer će otkupiti Haalandov ugovor od Dortmunda za samo 75 miliona eura. Haaland će biti sigurno među najplaćenijim igračima na svijetu i dobit će bonus od Cityja ukoliko njih izabere.

Haaland je oduševio fudbalski svijet igrama u Salzburgu iz kojeg je prije dvije godine prešao u Dortmund za samo 20 miliona eura i tada je napravio pun pogodak odabirom njemačkog kluba.

Naime, engleski mediji otkrili su da je Haaland bio pred potpisom za Manchester United u januaru 2020. godine, ali da je tada samo jedan detalj iz ugovora odlučio da ne ode na Old Trafford.

Haaland je na kraju izabrao Dortmund jer su čelnici njemačkog kluba pristali da u ugovor stave otkupnu klauzulu od 75 miliona eura koja će važiti ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United je odbio da stavi ovu klauzulu u ugovor zbog čega je Haaland na kraju odbio da potpiše za Crvene đavole i čini se da je to na kraju bila najbolja odluka za njega.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
United i uprava su uzas sve sto surukali pare bilo je nesto u zadnji cas. Doveli su igrace za velike pare i oti svi igraci nisu ni novcic ulozeni opravdali. Dok Liverpol svakog igraca kojeg je doveo moze zaraditi 4 puta vise nego sto su ih kupili. WAN Bisaka 65 miliona klupa sad Maquer panj preko 100 miliona, Pogba 100 miliona WDB 45 miliona na prste minute mozes prebrojati koliko je igrao Marital 60 miliona onaj klinac iz Atalanta nije odigro par utakmica u seriji A 40 miliona u Unitedu ga nema ni na mapi. Bruno 60 miliona prosla sezona extra ove se ne vidi. Sancho Varan Ronaldo o njima jos necu komentarisati jednu sezonu su tu vidjecemo dalje kako ce biti mada je Ronaldo svoje opravdao
3 0
Sars33
Ma ja ba, sve sto smo mogli dosad s ****li smo... umjesto da roknemo novac na ovo mi rokamo novac na Maguira... ma propalitet od kluba, volim ga, al jeb o to vise kad nemamo normalnog trenera, ovi treneri ni skole nisu zavrsili kako treba kad mozak nemaju da uspostave nesto u klubu. Ja da se pitam sta ja bi spisko sve pare pa makar na jednog dobrog igraca, a ne ovako godinama trosimo pare na gluposti, sve nesto dovodimo a na kraju nista ni ne dovedemo, nama ne bi pomoglo da nam stavis u tim onog Ronalda iz 2014.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi